19.3 C
Pitești
19 mai 2024

Femeie salvată de polițiști

Femeie salvată de polițiști

Prezența de spirit și cunoștințele de prim ajutor ale unui polițist din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au făcut posibilă evitarea unei tragedii. În cursul zilei de 13 aprilie a.c., un echipaj din cadrul Secției de Poliţie Rurală Bascov, alcătuit din Ionuț, cu gradul de Agent Șef de poliție, polițist cu experiență, și Bianca, cu gradul de agent, se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în satul Calotești al comunei Budeasa, când au auzit în drumul public o persoană strigând după ajutor.

Pentru verificarea situației au pătruns în curtea unui imobil din apropiere, împreună cu membrii familiei, constatând că o femeie căzuse la sol, lângă un scaun așezat în curte, pe suprafața de beton, sângerând abundent și fiind inertă.

Secundele trec mai greu în asemenea situații, aspect valabil și pentru cei doi polițiști, care nu au întârziat să se informeze despre împrejurarea în care femeia a ajuns în acea stare, dar și să acorde primul ajutor.

Ionuț a verificat starea femeii, timp în care cei doi polițiști au aflat că aceasta suferă de epilepsie și este posibil să fi suferit o criză.

Imediat, polițistul, care are cunoștințe pentru acordarea primului ajutor, a observat că femeia era inconștientă și respira greu, neregulat, efectuând compresii toracice, ajutat de unul dintre copiii femeii, apoi acționând pentru dezobstrucția căilor aeriene și punând persoana în poziția laterală de siguranță.

În urma acțiunii asupra femeii și a degajării căilor respiratorii, femeia a început treptat să își revină, în aproximativ 5 minute ajungând să respire ușor, în toată perioada fiind monitorizată de polițist.

Concomitent, Bianca a solicitat un echipaj medical, care ulterior a preluat-o pe femeie și a transportat-o la spital pentru îngrijiri, având în vedere că aceasta prezenta mai multe leziuni survenite în urma crizelor suferite.

《 Îi felicităm pe colegii noștri, Ionuț și Bianca, pentru prezența de spirit și modul în care au acționat, și le dorim să aibă cât mai multe intervenții reușite.》, transmite Poliția Argeș

《 Polițiștii argeșeni parcurg pregătiri pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, prin colaborarea cu pompierii S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, colaborare care a început din septembrie 2022.

În contextul intervenției polițiștilor care au acordat primul ajutor, recomandăm tuturor persoanelor care doresc să acționeze pentru acordarea primului ajutor, să aibă întotdeauna în vedere câteva reguli esențiale:

– siguranța salvatorului: când observăm o persoană cu stare de rău sau căzută, la momentul în care intervenim, trebuie să observăm cu atenție împrejurimile, pentru a nu ne expune unei situații de pericol;

– evaluăm rapid leziunile vizibile și starea victimei: luând contact cu persoana care are nevoie de ajutor, trebuie să evaluăm rapid și cu calm starea acesteia, referitor la răni vizibile, care ar putea fi agravate în situația în care victima este mișcată, dacă victima respiră prin forțe proprii, dacă victima poate da relații referitor la ce s-a întâmplat;

– solicitarea ajutorului, strigând pentru a atrage alte persoane, respectiv sunând la 112, unde este necesară transmiterea unor detalii despre locul în care ne aflăm și starea victimei, alături de alte elemente utile pentru identificarea locației/clarificarea modului în care persoana poate fi ajutată, adaptându-ne în funcție de tipul de leziuni, de eventuale afecțiuni medicale, sau chiar modalitatea în care au survenit leziunile (spre exemplu, electrocutare acidentală/mușcare de câine fără stăpân, etc.).

– vom continua să asistăm persoana vătămată până la sosirea unei alte persoane ce are instruire pentru acordarea primului ajutor de bază, care să ne sprijine, sau a unui echipaj medical, ce va acorda primul ajutor medical calificat.

Situații deosebite, precum aceea a victimelor unui accident de circulație, sunt unele în care nu se recomandă mutarea sau manipularea victimei, iar cu privire la modul în care ar trebui să procedeze o persoană care dorește să ajute, acesta poate primi instrucțiuni de la operatorul 112 specializat ori poate sprijini persoane calificate în acordarea măsurilor de prim ajutor.

De asemenea, reamintim posesorilor de permis de conducere că repere privind măsurile de prim ajutor fac parte din aspectele de pregătire teoretică pentru dobândirea permisului de conducere.》, transmite Inspectoratul de Poliție județean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI