23.2 C
Pitești
21 iun. 2024

FC Argeș aniversează 69 de ani! Legenda continuă…

E mare sărbătoare înTrivale. Astăzi, FC Argeş împlineşte 69 de ani de existenţă. Clubul a fost fondat în anul 1953 sub numele de Dinamo Piteşti, debutând în prima divizie în anul 1961. FC Argeș a fost una din echipele de vârf ale anilor ’70, reuşind să câştige două titluri de campioană în anii 1972 şi 1979. Pe data de 6 august 1953, un ordin al Ministerului Afacerilor Interne consfinţea actul de naştere al echipei Dinamo Piteşti, numele fiind luat după sora mai mare din Bucureşti. În 1961, Dinamo Piteşti promova pe prima scenă fotbalistică, antrenorii echipei fiind Ştefan Vasile şi Tănase Dima. Trei dintre cei mai cunoscuţi componenţi ai lotului de atunci, Ion Barbu, Florin Halagian şi Nicolae Dobrin, sunt personajele care au contribuit cel mai mult la performanţele de peste ani ale clubului de fotbal FC Argeş.
În cei 69 de ani de existenţă, echipa fanion a judeţului a trecut şi prin momente dificile: anul 2009 este unul de tristă amintire, echipa retrogradând în Liga a II-a, după care a urmat desfiinţarea din cauza scandalului de corupţie în care a fost implicat Cornel Penescu, finanţatorul de la acea vreme.

2017, anul renașterii

Echipa a renăscut sub numele de SCM Piteşti, după care, în urma rezolvării unor formalităţi legale privind marca, şi-a luat numele de FC Argeş. La 15 iunie 2017, Consiliul Local Piteşti a aprobat alocarea sumei necesare pentru achiziţionarea brandului FC Argeş, iar pe 17 iunie, ANAF a acceptat oferta de cumpărare. Câteva zile mai târziu, Primăria Pitești a transmis ultima siglă folosită, brandul şi palmaresul către SCM Piteşti, aceasta devenind oficial FC Argeş. După promovarea echipei în eşalonul secund al fotbalului românesc, în sezonul 2016-2017, argeşenii au petrecut trei ani în liga secundă. FC Argeş a reuşit promovarea în prima ligă la capătul sezonului 2019-2020, după ce Rapid a egalat-o pe Turris-Oltul Turnu Măgurele în al şaptelea minut al prelungirilor (1-1), scor la care teleormănenii au rămas în liga secundă, iar FC Argeş a promovat direct.
FC Argeş este singura echipă din fotbalul românesc care a reuşit să învingă marele Real Madrid, grupare ce era condusă de Santiago Bernabeu. FC Argeş se poate mândri cu antrenorii şi conducătorii pe care i-a avut de-a lungul timpului, regretatul Florin Halagian, câştigător al celor două titluri de campioană naţională, fiind cel mai de succes antrenor al grupării din Trivale. Performanţele realizate de FC Argeş nu ar fi fost posibile fără sprijinul şi priceperea conducătorilor. Puiu Rapaport, Bebe Barbu şi regretatul Constantin Stroe, fostul director general al Uzinei Dacia au fost artizanii celor mai bune rezultate din istoria clubului.

La mulți ani, FC Argeș!

La ceas aniversar, mai mulți foști fotbaliști ai echipei din Trivale au transmis mesaje emoționante clubului alb-violet.

Emil Săndoi: „FC Argeș este echipa fanion a județului Argeș, iar clubul este unul respectat în fotbalul românesc. Este o onoare pentru mine faptul că am fost alb-violet în anumite perioade ale vieții mele. Transmit toate gândurile bune tuturor celor de acolo, le urez multă sănătate și succese cât mai răsunătoare! La mulți ani, FC Argeș!”

Bogdan Argeș Vintilă: „Pentru mine, FC Argeș reprezintă clubul care mi-a dat totul, mi-a oferit șansa să scot capul în fotbalul mare; m-am dedicat trup și suflet acestui club. Port și numele acestui club, așa a fost destinul meu, așa a vrut Dumnezeu, mă bucur că fac parte din istoria acestui club, este o onoare pentru mine. Am participat și în Cupele Eurpene, au fost vremuri de vis. Astăzi, în ziua aniversării celor 69 de ani de existență, FC Argeș joacă împotriva echipei Rapid București, în deplasare. Îmi amintesc cum erau aceste meciuri când jucam în tricoul alb-violet, erau foarte disputate, nu conta că jucam acasă sau în deplasare. Când evoluam pe teren propriu, le puneam probleme marilor echipe, dar în deplasare, pot spune că mai aveam și noi sincope, mai făceam pași greșiți, mai ales în Giulești, acolo unde era o atmosferă cum rar găsești pe stadioanele din România. Primul meci pe care l-am jucat în fața Rapidului a fost câștigat de noi, scor 1-0, se întâmpla în primul an când am promovat în Liga 1. Aveam o echipă foarte bună, entuziastă, cu jucători de mare calitate. Am jucat 7 ani la FC Argeș, dar soarta a făcut să evoluez un an și la Rapid. Atmosfera în Giulești este senzațională, te face să te simți fotbalist, pune o presiune foarte mare pe adversar; dacă nu ești pregătit mental și nu poți să-ți gestionezi emoțiile, ai mari probleme când intri în teren. La mulți ani, FC Argeș!”

Augustin Chiriță: „La ceas aniversar, dați-mi voie să transmit și eu mult noroc și multe succese grupării din Trivale. Am petrecut ani frumoși acolo, am fost o echipă unită, am fost o adevărată familie. Sufletul mi-a rămas alb-violet. La mulți ani, FC Argeș!”

Bogdan Mara: „Am petrecut ani frumoși la FC Argeș, într-un oraș cu oameni speciali și într-o echipă frumoasă, sunt nenumărate amintiri care mi-au rămas în suflet. Vă pot în inimă mereu, indiferent de locul unde mă aflu. La mulți ani, FC Argeș! ”

Dănuț Șomcherechi: „Pitești este locul pe care-l pot numi întotdeauna acasă. Am fost iubit și apreciat în Trivale, acolo am atins apogeul carierei mele de fotbalist. Perioada 2000-2005 a fost una de neuitat pentru mine, o perioadă frumoasă care mi-a rămas în suflet. Am avut alături de mine oameni dragi, persoane care m-au sprijinit și încurajat. Salut galeria vulturilor alb-violeți și îi îmbrățișez cu drag pe toți suporterii. La împlinirea celor 69 de ani de existență, transmit toate gândurile bune, iar echipei îi doresc mult succes în campionat. La mulți ani fericiți, FC Argeș!”

Cosmin Năstăsie: „FC Argeș a însemnat foarte mult în cariera mea, nu pot exprima în cuvinte bucuria pe care o simt de fiecare dată când îmi amintesc perioada aceea. FC Argeș reprezintă un nume de referință în fotbalul românesc și mă bucur mult că echipa are un parcurs bun în campionat. La mulți ani tuturor!”

Cristi Negru: „FC Argeș rămâne echipa mea de suflet, clubul la care am debutat în prima ligă fotbalistică a țării. Atraiăit momente frumoase sub culorile alb-violete și sunt mândru că am făcut parte din familia FC Argeș. La mulți ani și mult succes în continuare, FC Argeș!”

Ilie Baicu: „FC Argeș a fost rampa mea de lansare ca fotbalist, cartea mea de vizită, pot spune. Acest club va avea mereu un loc de cinste în inima mea. Îi respect pe toți de acolo, iar fotbaliștilor de acum le doresc mult succes în noua ediție de campionat”.

Marius Bilașco: „Nu pot uita perioada petrecută în Trivale, ce este frumos nu se uită niciodată. Urmăresc și acum parcursul echipei, sunt conectat la tot ceea ce înseamnă FC Argeș și mă bucur că m-ați provocat și mi-ați propus să transmit un mesaj către oamenii de acolo. La mulți ani, FC Argeș!”

Daniel Bălașa: „E sărbătoare mare în Trivale, iar eu sunt onorat că am făcut parte din acel club valoros; mai mult, sunt născut în aceeași zi cu FC Argeș. La mulți ani tuturor, conducătorilor, fotbaliștilor și suporterilor!”

Rover Cârstea: „Ce a însemnat FC Argeș pentru mine? Ținând cont de faptul că am fost acolo de la 8 ani, pot spune că totul, tradiție, educație, plăcere, viitor! A fost o perioadă de neuitat, toată copilăria și viața mea mi-am dedicat-o acestui club. Îmi amintesc cu plăcere momentele petrecute în tricoul echipei FC Argeș. Vă rog să-mi permiteți să-i salut inclusiv pe suporterii echipei. Generația mea s-a bucurat de susținerea acestora și vreau să le mulțumesc. La mulți ani, FC Argeș!”

Foto 1: FC Arges în 1979, la câștigarea celui de-al doilea titlu de campioană a României

Foto 2: FC Argeș in 1972, la câștigarea primului titlu de campioană a României

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site