13.7 C
Pitești
14 apr. 2024

Explozie și incendiu, cu victimă, în Argeș

Explozie și incendiu, cu victimă, în Argeș

Pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unei explozii produsă în camera centralei unei gospodării din comuna Priboieni, strada Principală.
Este anunțată o victimă.

Este vorba despre o explozie urmată de incendiu, flăcările manifestându-se în camera centralei unei case, pe o suprafață de aproximativ 15 mp.

Un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș a preluat o victimă care prezintă arsuri pe corp, în sprijinul acestuia intervenind și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă.

UPDATE: Poliția transmite: 《În urma apariției în spațiul public a unor informații cu referire la faptul că o persoană ar fi suferit leziuni ca urmare a unei explozii în camera centralei termice, la o locuință din Priboieni, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele:

În dimineața zilei de 3 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că o persoană ar fi suferit leziuni ca urmare a unei explozii ce a avut loc la camera centralei termice a imobilului său din comuna Priboieni.

La fața locului au intervenit polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești, pentru asigurarea sprijinului necesar echipajelor de prim ajutor și de stingere.

Din primele verificări a rezultat că persoana în cauză, bărbat de 67 de ani, ar fi suferit leziuni ca urmare a unei deflagrații provocată de manevrarea necorespunzătoare a unei butelii de voiaj, în camera centralei termice din locuința acestuia.

Bărbatul în cauză a suferit arsuri, fiind preluat de un echipaj medical și transportat la spital.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză urmează să fie întocmit un dosar penal conform art. 196 și 255 din Codul Penal.》

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost formarea de amestecuri explozive, ca urmare a manipularii defectuoase a buteliilor de gaz în spații inchise.

Pompierii atrag atenția cetățenilor, pentru evitarea unor incendii ce pot genera explozii și victime, recomandăm câteva măsuri de respectat în cazul utilizării buteliilor cu gaze lichefiate, care interzic:

⛔️ efectuarea verificării etanșeității buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului cu flacără. Verificarea se va face numai cu emulsie de apă cu săpun;
⛔️ utilizarea furtunurilor de racord în stare defectă, cu porozităţi, îndoituri bruşte, fisurate sau lărgite la capete, fără regulatoare de presiune, fără coliere de strângere, ori fără garnituri de etanşare sau cu garnituri deteriorate;
⛔️ racordarea aparatelor şi mijloacelor de încălzire direct, fără reductor de presiune;
⛔️ amplasarea buteliilor în apropierea surselor de căldură, de radiaţii termice intense, ori sub acțiunea directă a razelor solare. Butelia nu se va depozita sau utiliza când temperatura depășește 40oC;
⛔️ utilizarea buteliilor cu gaze lichefiate în subsolul clădirilor. Deoarece gazul petrolier lichefiat (G.P.L.) este aproximativ de două ori mai greu ca aerul, buteliile pot fi utilizate numai în încăperi situate la parter sau etaje.
⛔️ transportarea, manipularea sau folosirea buteliilor în altă poziţie decât cea verticală, răsturnarea, lovirea lor etc.;
⛔️ folosirea în stare defectă a buteliilor şi instalaţiilor aferente (furtun, reductor de presiune);
⛔️ trecerea furtunului prin spatele cuptorului mașinii de gătit;
⛔️ transvazarea gazului din butelie în orice alte recipiente sau folosirea de butelii improvizate;
⛔️ suprapunerea garniturii noi peste cea veche;
⛔️ încălzirea buteliilor cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului din butelii, întrucât aceasta ar putea provoca explozia buteliilor;
⛔️ spălarea buteliilor în lichide corozive (sodă, leșie etc.).

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI