33.7 C
Pitești
19 iul. 2024

Este nevoie de educație sexuală în școli – spune ministrul Educației

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că este nevoie de educație sexuală în școli și că problema poate fi tranşată „cu înţelepciune şi cunoscând realităţile”. El a dat ca exemplu comunităţile în care părinţii şi copiii ajung să locuiască într-o singură cameră şi unde lacunele privind educaţia sexuală apar atât la minori, cât şi la adulţi.


„Se poate tranşa cu înţelepciune şi cunoscând, mai cu seamă, realităţile. Am primit înainte să intru în emisiune un mesaj de la o învăţătoare din Sibiu, care îmi spunea cam cum se întâmplă lucrurile în realitate în acel mediu în care mai toţi elevii pe care îi are dorm în aceeaşi cameră cu părinţii, cu fraţii lor. (…) Acolo avem într-adevăr acele mame extrem de tinere, acolo avem o lipsă de educaţie sexuală atât la nivelul elevilor, dar şi la nivelul părinţilor, pentru că, am spus, strategia aceea de educaţie parentală, lansată în anul 2018, era binevenită, nu ştiu de ce am oprit-o. Deci, este nevoie de educaţie sexuală”, a spus joi seara ministrul Educaţiei, la B1 TV, potrivit Agerpres.
Ministrul a adăugat că este familiarizat cu programa opţionalului de educaţie sanitară, despre care spune că „are toate acele lucruri necesare”, dar că nu este convins că acesta este predat în mod corespunzător.
„Nu are rost să mai încercăm să mascăm lucrurile care sunt evidente, că, am văzut, a venit pandemia, a pus în lumina reflectoarelor toate acele probleme cronice pe care am încercat să le cosmetizăm şi am văzut dintr-o dată şi mai mult cât de grave sunt. N-are rost să mascăm acele probleme. Programa pentru educaţie sanitară credeţi-mă că o cunosc şi, într-adevăr, ea are toate acele lucruri necesare. A fost surprinzător chiar şi pentru mine, atunci când am analizat problema şi am ajuns la clasa a XI-a, am zis wow, deci acolo este chiar totul. Doar că este o disciplină opţională, care se numeşte altfel, care este făcută de 3-4-5-6% dintre elevi, doar atâția optează pentru această disciplină, şi care nu sunt absolut sigur că se face, în toate şcolile, aşa cum ar trebui să se facă, de către profesori”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. Mai în glumă, mai în serios, deci este o problemă locativă și nu de educație sexuală, problemă pe care nu o poate rezolva educația „sexuală” din școală!
    Discutând acum în mod serios, a făcut vreo instituție a statului român un studiu despre mamele minore, studiu în care să fie trecute cu adevărat cauzele pentru care minorele ajung în această situație și în care să apară informații despre vârstă corelate cu situația materială a familiei, situația școlară, nivelul de cunoștințe despre consecințele relațiilor sexuale și despre abuzurile sexuale, apartenența la un grup social, situația maritală reală și nu cea oficială, motivația acceptării relațiilor sexuale, cunoștințele în legătură cu contracepția și dacă există aceste cunoștințe, de ce nu se folosește contracepția? La sat, unde în gospodării se cresc animale care nasc pui, mi se pare absurd să existe cineva care să creadă că există copii care nu știu despre consecințele relațiilor sexuale!
    De fapt, cele mai multe mame minore nici nu mai frecventează școala sau nici nu au frecventat școala vreodată, având în vedere numărul mare de analfabeți din România „educată”!
    Ținând cont de ceea ce ONG-urile vor să introducă în programa școlară a „educației sexuale”, mă întreb dacă este vorba cu adevărat de educație sexuală sau este vorba de educare pentru sexualizarea precoce a copiilor și inducerea în mintea lor a acceptării pornografiei ca o normalitate („noua normalitate”)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site