18.2 C
Pitești
19 mai 2024

Elevă din Pitești – premiul I la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română

Elevă din Pitești – premiul I la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română

O elevă de gimnaziu din Pitești s-a întors de la olimpiada națională de Limba și literatura română cu două premii excepționale. Denisa Alexandra Curtașu, din clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială „Traian” din Pitești, a câștigat locul I la etapa națională, plus Premiul Special pentru originalitatea discursului. Profesorul ei îndrumător, care a calăuzit-o spre o asemenea performanță, este d-na prof. Gabriela Isacovici.

PERFECT… SIMPLU. Muncă, determinare, ambiție, perseverenţă, dorinţa de autodepăşire și, din nou, MUNCĂ. Și, firește, singura modalitate prin care poți face lucruri extraordinare: SĂ IUBEȘTI CEEA CE FACI!》, a caracterizat această performanță a elevei sale profesoara Isacovici, pe pagina sa de facebook. Descrierea performanței elevului însă poate fi pusă și pe seama muncii profesorului, care descoperă într-un elev acel bob care va germina, acel talent ce trebuie șlefuit prin muncă, prin studiu individual și la clasă, prin găsirea, împreună, a celor mai bune căi spre performanță.

La această competiție au participat 300 de elevi din clasele V-VIII din toată țara, finaliști ai olimpiadelor județene organizate de Ministerul Educației, fiind „un prilej de a-și valorifica competențele dobândite în cadrul orelor de limba și literatura română sau prin lectura aferentă, profundă, estetică, pentru a dovedi meșteșug în făurirea sensurilor literare, atât în comunicarea scrisă, cât și în cea vorbită.” (Insp.gen.școlar al jud. Olt, Ion Adrian Bărbulete )

Olimpiada Naţională de Limba şi Literatura Română s-a desfăşurat in perioada 17-21 aprilie, la Şcoala Gimnazială “Eugen Ionescu” din Slatina, judeţul Olt, iar președinte al juriului a fost renumitul profesor Constantin Voinescu.

Felicitări, Denisa-ALEXANDRA CURTAȘU! Felicitări, doamna profeSoară!

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI