22.8 C
Pitești
15 iul. 2024

El este Eric – campionul din Mihăești

El este Eric – campionul din Mihăești

Ce mândrie mai mare poate fi pentru o comunitate, mai ales din mediul rural, decât atunci când copiii și tinerii care se nasc și trăiesc aici ajung CINEVA? Iar când aceștia ajung cei mai buni din lume, sau cei mai buni din Europa, pe propriile puteri și printr-o luptă și o voință de nezdruncinat, când un copil „țâșnește” în sus și duce pe alte meridiane valoarea lui și numele comunității din care provine, atunci acestei comunități trebuie să-i pese.

De curând un copil de 15 ani, elev în clasa a 9-a, din comuna Mihăești, satul Furnicoși, a devenit triplu campion european la kick-box, în urma succesului la Campionatul European de la Trieste (Italia). Sportul pe care-l practică Eric este un sport greu, pentru care se antrenează de la 8 ani.

Obișnuit să fie printre cei mai buni din lume, abordează toate competițiile cu mult curaj, acum doi ani devenind chiar campion mondial la categoria sa de vârstă.

28 de medalii ne-a pus pe masă campionul din Mihăești: șase de campion european, una de campion mondial, două de vicecampion european, una de vicecampion mondial și multe altele de la competiții naționale sau intercluburi.

Eric Andrei Ștefan a renunțat de mult la copilărie, la timpul petrecut cu sora, cu colegii, prietenii sau cu părinții. Pentru el a doua casă este sala de antrenament – ACS Ambiția Irinel din Câmpulung – unde își petrece după-amiezile, împreună cu antrenorul său Irinel Bădulescu, diminețile fiind alocate școlii. Face naveta zilnic (uneori și de două ori pe zi), de la Mihăești la Câmpulung. La ora 7 dimineața iese pe ușă și se întoarce seara, la orele 21. Doar duminica „îndrăznește” să se odihnească, timpul petrecut cu familia ajutându-l să  meargă mai departe.

Un tânăr exemplar, rar mi-a fost dat să văd la un copil de 15 ani atâta bun simț și atâta disciplină. Cel mai probabil i se trage din familie, aceleași calități observându-le și la tatăl său, care a fost prezent la întâlnirea noastră. Un om care muncește mult să le asigure copiilor cele necesare. Deși angajat la uzină, în timpul liber lucrează particular (sapă fântâni), ca să poată susține financiar deplasările băiatului în vederea participării la competiții. Care au loc în țări precum Egipt, Italia, Spania, Austria – iar cheltuielile cu cantonamentele și competițiile se pot ridica la mii de euro anual. Deocamdată toate aceste medalii câștigate sunt onorifice, nu-i aduc bani tânărului, trebuind să fie susținut financiar, dar el își clădește pas cu pas cariera sportivă și profesională. Țintește galele PRO (profesioniste) după 18 ani și își dorește ca după terminarea liceului (Colegiul Teoretic Câmpulung) să își continue cariera în Armată („sau mai degrabă în Poliție”, spune tatăl).

Primărița comunei, Andreea Crâmpiță-Matei e foarte încântată de rezultatele tânărului mihăeștean și ne-a ajutat să-i luăm un interviu chiar în sala primăriei. Am stat de vorbă despre posibilitățile de a ajuta acest copil să își continue drumul în sport, întrebând-o dacă primăria l-ar putea ajuta. „Îmi doresc acest lucru, numai că atunci când am cerut sprijinul consiliului local pentru a-l ajuta și a susține o parte din cheltuielile de deplasare, m-am lovit de un refuz. Nu am înțeles nici acum cum pot niște oameni, ajunși în funcții publice susținuți de comunitate, să fie împotriva unor proiecte pentru comunitate. Susținerea acestui tânăr campion ar fi o dovadă de respect din partea cetățenilor pentru munca, efortul și talentul său, oglindite în rezultatele sale excepționale, dar și un motiv de mândrie. Lovindu-mă de un refuz în consiliul local, doar prin bunăvoința unor oameni i-am oferit un ajutor „pe persoană fizică”, ne-a spus primărița.

Am fost uimiți de răutatea și invidia care-i stăpânește pe unii, motivația refuzului unuia dintre consilieri (chiar vecin) fiind că ar trebui susținut de Primăria Câmpulung, că acolo e clubul unde activează. De parcă ar fi vreun club sportiv în Mihăești unde băiatul ar putea face performanță. Trist, oricum!

Urmează o competiție pentru Centura României, la Deva, pe 9 decembrie. Eric va concura la categoria 15-18 ani, 57 de kg. Mult succes, Eric, mergi tot înainte pe drumul spre performanță. Vom fi bucuroși să consemnăm succesele tale în ziarul nostru. Și cei care vor citi aceste rânduri și vor aprecia munca ta, vor știi ce e de făcut. Să sperăm că o vor face din inimă. Pentru că meriți!

CITIȚI ȘI: Mihăeșteanul Ștefan Eric Andrei – campion european la Kick-box

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site