21.5 C
Pitești
24 mai 2024

Drona din… Pădurea Trivale

Drona din… Pădurea Trivale

Nu se vrea eliminarea acestei surse de venit

Consecințele nefaste ale consumului de droguri au îmbogățit ,,paleta” știrilor, măsurile împotriva acestui flagel modern se lasă așteptate. Înclin să cred că aceste produse ,,rafinate” sunt pe placul oamenilor politici, ei profitând atât în plan personal-financiar cât și politic, ,,cârpind”, din când în când, bugetele unor economii în derivă, sau stimulând să vină la vot pe… cetățeanul turmentat. Este clar că nu se vrea eliminarea acestei surse de venit şi nici compromiterea, deocamdată, a unor persoane incomode.

Nu dezvoltăm încă subiectul și așteptăm ca ,,diareea” de cuvinte și implicit promisiuni să se tempereze trecându-se la fapte. Dar ,,timpul nu mai are răbdare … ! (M.P.)” și apar alte probleme, mai mult sau mai puțin grave, pe plan local, național și mondial. Lumea privește derutată, liderii ocazionali ne mint, parafrazând poetul ,,… cu cât te voi minți (îți voi greși) te voi iubi!” (A. Păunescu – Iertările).

Bat la ușă alegerile (omul gospodar își face vara sanie și iarna car) și vor veni ,,păcătoșii” să se laude cu realizările lor mărețe care ne-au adus în colapsul economic, degringolada socială, un lehamite general, să ceară un alt mandat, o altă semnătură de susținere și un vot de încredere pentru încă 4 ani.

Scutul – în revizie sau la muzeul istoriei medievale?

Nimic nu este întâmplător, totul este planificat și coordonat de forțe special create pentru dezinformare, catalizarea conflictelor, menținerea dezordinii, întreținerea fricii. Prezentam în intervențiile anterioare ,,loviturile” primite de PSD (azilele, Crevedia) imediat după preluarea fotoliului de premier de liderul acestuia. Vor mai urma, de urmărit! Prin analogie putem analiza evenimentul produs la granița dintre … război și pace, un război provocat, întreținut și benefic celor care doar ,,gustă” din … pipa păcii.

La București se desfășoară Summitul inițiativei celor Trei Mări, cu participarea a 13 țări (Grecia fiind ultima admisă) și 2 țări asociate – invitate. Deși așteptăm cu nerăbdare și speranță concluziile Comisiilor (europeană și a guvernului României) privind schimbările produse de intervenția ,,neamicală” a vecinilor noștri în Delta Dunării – Bâstroe, acestea nu au fost făcute publice (!), am constatat cu surprindere că suntem monitorizați de ei mai mult decât o fac celelalte țări. Ni se comunică, de la cel mai înalt nivel ucrainean, că pe teritoriul țării noastre a căzut o dronă, deci ne-au ,,bombardat rușii” – în consecință vă ,,invităm” să ne fiți parteneri, în prima linie, în acest război al intereselor. Dacă au ,,dat” rușii – unde a fost ,,Scutul” cel despre care spunea președintele că veghează pentru viața fiecărui român, că umbrela NATO este ,,impermeabilă”?

Dar dacă ,,le-a scăpat” la ucraineni o dronă de pescuit ,,simpatii” și ,,sprijin” (vedeți insistența și siguranța cu care au abordat subiectul), cine răspunde? Doar ,,obraznicul“ Volodimir (a intervenit prin videoconferință și la Summitul de la București) sau și cei care ,,pescuiesc” prin mlaștina deltei rămășițele aparatului, făcându-se că… lucrează? Poate a fost ceva prin… ricoşeu dar deocamdată este… rusească (!) şi nu mai este nevoie de expertiză!

Circ pentru (în) Pădurea Trivale

Nu știu dacă o să vină circul în zona protejată sau în parcul natural Trivale, dar știu că a făcut ,,repetiția” generală în ședința Consiliului local demonstrând, dacă mai era nevoie, cât de bine funcționează ,,coaliția” în teritoriu. Toți au vorbit în numele piteștenilor, care puteau fi chemați la un referendum pe această temă – Mult râvnita Pădure Trivale – un adevărat ,,laborator natural de oxigen, plămânul orașului”. Înclin spre un… parc protejat, dar cine garantează că lucrările de amenajare a acestuia nu vor fi atribuite lui ,,Dorel“, care va intra cu buldozerul și drujba pentru amenajarea aleilor, băncuțelor și toaletelor (ecologice, normal), iar masa lemnoasă obținută din defrișările ,,de necesitate” va fi preluată de samsarii lemnului, mult mai mulți decât… păduchii stejarului? Și dacă peste câțiva ani, alți consilieri vor demonstra necesitatea existenței și amplasării chioșcurilor, a amfiteatrelor, a restaurantelor, chiar a unor pensiuni – cum rămâne cu… protejarea ,,plămânului”? Sau va fi amenajat un Cazinou (la marginea oraşului, nu?), iar în liniştea pădurii cântecul păsărelelor va fi acompaniat de… ,,rapsodia” păcănelelor. Sper să fie un ,,Parc – natural protejat” iar piteştenii să fie beneficiarii direcţi ai acestei zone.

Am încă încredere în gândirea și bunele intenții ale unor lideri, deși în subconștient parcă îmi sună… ,,Iartă-i Doamne, nu știu ce fac!”. În aceste condiții este absolut necesar să extindem producția și distribuția nelipsitului ,,antidot” de vineri, …

ANTIVIRUS

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI