28.2 C
Pitești
22 iul. 2024

Drogul puterii

Drogul puterii
De câte ori se întâmplă o tragedie sau au loc evenimente cu consecințe tragice imediat se ,,trezesc” din apatie reprezentanții instituțiilor statului, nu că ar fi afectați, impresionați sau obligați, ci doar pentru imagine, pentru prezența lor falsă în fața alegătorilor, căutând să acumuleze cât mai mult capital electoral. Au descoperit noțiunea de ,,prevenție” – temă pe care noi am abordat-o și analizat-o pentru toate aspectele sociale – școală, poliție, comunitate, care a rămas doar o intervenție și abordare jurnalistică, fără efect în zona puterii, ba dimpotrivă deranjându-i pe cei mai mulți rătăciți prin birourile acesteia.

Dar, pe zi ce trece, sunt tot mai convins că nimic nu se va schimba în bine, în normalul omenesc, degradarea socială urmând un curs exponențial, iar banul va stabili ,,adevărul”, gradul de inteligență, valoarea socială a individului.

Doi tineri sunt omorâți, cu mașina, de un șofer – un individ a cărui familie i-a oferit doar bani, o mamă a trei copii moare în spital pentru că medicul de gardă nu s-a deranjat dintr-un ,,vis bugetar”, o femeie naște pe trotuar pentru că neglijența și nepăsarea unora puși pe funcții este fără margini. Zilnic mor în accidente oameni și copii nevinovați, iar autoritățiile fac statistici, pregătire profesională ,,pe țărmul Mării Negre”, concedii în afara spațiului de acțiune a dronelor experimentate în ,,inventatul” război din inima Ortodoxiei – asumarea și trăirea vieții în ,,dreaptă opinie”!

Fuga de răspundere și simularea activității

Manipularea a devenit activitatea zilnică a celor mai mulți politicieni ,,înscăunați” pe funcții de decizie, ignoranți și persiflanți la nevoile ,,norodului”. Subit, acești indivizi – miniștri, parlamentari, președinți din toate sferele de activitate (mai puțin cei de la asociațiile de locatari), consilieri votați și inventați, descoperă traumele sociale, dar nimic nu fac pentru a le atenua și diminua. Ministrul Justiției ne vorbește despre 6000 dosare care au ca obiect – drogurile, Ministrul Sănătății –  despre prevenție și educație în domeniu, Ministrul de Interne despre lista cadrelor pregătite din sistem! Vai, dar eu am fost sancționat, de aceste cadre, pentru că nu aveam luminile de întâlnire aprinse când soarele ,,râdea” la 39 grade Celsius, iar ,,băieții” – tineri și frumoși, cei mai mulți bărboși, treceau pe lângă noi la volanul unor super mașini (eu așteptam procesul verbal) cu telefonul proptit în umăr, colegi de generație cu… ,,interlocutoarea” mea! Nu erau ,,Frumoșii nebuni ai marilor orașe (Fănuș Neagu), ci ,,copii de bani gata” ai unor ,,orientați” și ,,speculanți” ai timpului!

Sunt considerate ,,fleacuri” și trecute la… ,,și altele” toate problemele grave ale societății – dosare care au ca obiect principal drogurile – consum, distribuție, comercializare… , fapte antisociale prescrise de legi făcute cu dedicație (Păcat că legea nu-i făcută de cei mai deștepți, ci de cei mai puternici! – D.N.). Dar cine ia ,,taurul” de coarne? Nimeni pentru că toți simulează, ca să nu-și pericliteze avantajele funcției.

,,Pardon” – o scuză și un bulevard

Doamna ministru a Justiției, nu cea de la Mediu sau amenajări (poate doar… ,,Combinații și aranjamente” – Matematică, clasa a X-a) ,,postează” marea sa realizare de la sfârșitul săptămânii anterioare când țara își plângea ,,tributul” plătit pentru nepăsarea tuturor celor afectați de drogul puterii – deplasarea cu trenul! Am fost sigur că s-a urcat în București și a parcurs distanța până la Câmpulung (a mers să viziteze Bulevardul ,,Pardon” și s-o arate cu degetul pe primărița sprijinită de acesta în alegeri) având suficient timp să constate cum funcționează closetele în tren, mizeria pe care o suportă călătorii, gările infecte și haltele insalubre! Nu, doamna s-a urcat la ultima stație (până acolo s-a deplasat cu mașina de serviciu) doar pentru o poză postată pe Facebook – destinația – prostimea. Mirosul de parfum ministerial (nepăsare și tupeu) lăsat pe bulevardul ,,reconstrucției mușcelene” l-a făcut curios și pe… Moș Martin, un ursuleț carpatin care a venit și vizitat zona în urma delegației, fără a ,,posta și solicita” Like-uri.

Cât despre prevenție, domnilor ,, amețiți” de drogul puterii – nu cred că sunteți atâta de naivi – verificați, doar poze, procese-verbale și rapoarte fără finalizare. Prevenția se face permanent, de către oameni dedicați și atașați umanității, fără proces verbal pentru justificare, fără poze și ,,zgomot”, doar cu satisfacția datoriei față de copiii țării. (Vom reveni cu detalii și exemple). Drogul puterii (era să zic ,,drogații puterii”) este cel mai periculos drog de pe piață. Acțiunea se desfășoară în echipă și nu ucide individual ci în grup, tip genocid! Sper că vă putem trata și pe voi – drogații de putere, nu doar cu pixul, ci și cu o doză dublă de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site