30.5 C
Pitești
15 iul. 2024

,,Dragă” UEFA!

,,Dragă” UEFA!
Am înțeles că ,,TU” ești un ,,Forum” european, nu un ONG, care are ca obiect de activitate, printre altele, și fotbalul – un ,,microb” care s-a răspândit pe mapamond, în acest caz în Europa extinsă până în Israel și Georgia (vai cum își schimbă, până și continentele, granițele), unde politicul se ocupă de cartonașe roșii fără avertisment prealabil, iar banul pune ,,cramponul” acolo unde interesele o cer, evitând cu eleganță tibia și peroneul! Nu intru în ,,intimitățile” voastre, nici nu încerc o analiză a ceea ce se întâmplă la această ediție a Campionatului european, nu vin cu sugestii sau propuneri (este timp suficient pentru aceste abordări și concluzii) dar ca ,,iubitor” al fotbalului ,,curat”, nostalgic după vremurile când acesta se juca pentru spectacol, palmares și plăcerea artistului din teren – Eusebio, Pele, Cruyff, Kempes, Dobrin, Müller ş.a. care s-au născut fotbalişti şi nu s-au făcut fotbalişti ,,sprijinindu-se în pungă“ – o să-mi permit o întrebare care m-a dominat imediat după ce am luat cunoștință de condițiile promovării din grupe în optimi – primele două echipe din fiecare grupă și 4 echipe dintre cele aflate pe locul al treilea, cu cel mai bun punctaj, golaveraj ș.a.

Scriu aceste rânduri cu câteva ore înaintea desfășurării ultimelor două meciuri din grupa E, grupă în care a fost repartizată echipa României. Există posibilitatea ca cele două meciuri să se termine la egalitate deci toate echipele, inclusiv cea de pe locul al patrulea, vor avea câte 4 puncte. În aceste condiții echipa de pe locul al patrulea va pleca acasă, cu cele 4 puncte, urmând ca în optimi să evolueze echipe de pe locul al doilea sau al treilea care au obținut… 3 puncte! Nu este vorba de subiectivism – în această conjunctură echipa României va merge în optimi, dar este vorba de logică, principii, valoare, dăruire! Cum ai stabilit criteriile ,,doamnă UEFA”, după valoarea în dolari (euro) a echipelor participante sau pur și simplu la o bere… bavareză? Sunt prea multe interese pe care nu le intuiesc, dar văd, plin de mâhnire, cu mult dispreț, cum unele echipe trăiesc din… palmares, altele sunt ,,împinse discret” (să nu vadă… ,,arbitrul”) înainte, iar jucătorii și suporterii țărilor mici, ,,contribuabili” direcți la spectacolul fotbalistic, rămân prizonierii unui război nevăzut. Pot să ,,apreciez” această ,,industrie” – se pare că ocupă locul al treilea după cea a războiului adevărat – industria de armament și cea a automobilului, dar sentimentele naționale nu se plătesc în bani, cum nici frustrările nu au cote la casele de pariuri.

Am văzut la meciul Croația – Italia un arbitru care voia să prelungească meciul de luni (24.06) până marți – exact opt minute rămase din ziua când a început meciul pentru ca italienii să se bucure… marți! Chiar dacă meciul ar fi fost cronometrat cu un cronometru (dispozitiv) de la baschet tot nu s-ar fi prelungit cu… opt minute.

Vom reveni cu o analiză punctuală la ceea ce se întâmplă în această frumoasă competiție europeană dar și cu multe amănunte din ,,ograda noastră”! Până atunci, pentru toți cei ,,văzuți și nevăzuți” la pupitrul ,,decizional” al unui sport mult prea îndrăgit dar cu multe necunoscute și subtilități, vom face o ofertă ,,directă”, fără să fie înregistrată la casele de pariuri, cu necesarul de …

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site