Din 4 stații GPL verificate, 3 au fost închise!
În județul Argeș au fost constituite echipe mixte de control la operatorii economici și instituții publice care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat. Din echipe fac parte reprezentanți ai 11 instituții.
《 În prima zi de verificări, din 4 unități verificate, ISCIR a închis 3! Le lipseau mai multe documente, buletinele de verificare pentru instalațiile deținute erau neconforme, iar la una dintre stațiile GPL s-a schimbat deținătorul fără a se respecta obligația legală de a anunța instituțiile. Era nevoie de o verificare și avizare pentru noul deținător. La aceeași locație s-a constatat că nu există autorizație de securitate la incendiu, dar și exploatarea necorespunzătoare a echipamentelor electrice, de altfel, o problemă găsită de inspectorii ISU și la alte unități.
Două societăți comerciale verificate nu dețin autorizație de mediu.
Verificările sunt în desfășurare!》, a transmis Radu Perianu, Prefectul județului Argeș.
Nota redacției: Propunem înființarea unui număr de telefon sau de whatsapp la care oamenii să poată semnala nereguli în funcționarea oricărui așezământ fie el economic, social sau de altă natură care poate pune în pericol viața și integritatea cetățenilor. În urma sesizărilor primite, se pot face controale de către instituțiile abilitate. Un telefon la care cineva să răspundă, fie și un robot care să înregistreze un mesaj. Oamenii se feresc să facă petiții scrise. Observă dar nu duc demersurile de a reclama aspectele sesizate până la capăt. Așa, la telefon, e mai ușor de sesizat.
Foto: Stația GPL ilegală de la Crevedia, înainte de explozie. Cea care a declanșat controale în toată țara. Oamenii au sesizat, spun reporterii, dar instituțiile statului spun că nu au primit nicio petiție.