4.3 C
Pitești
29 nov. 2023

Deversa apa reziduală din vidanjă în râu

Deversa apa reziduală din vidanjă în râu

Surprins de jandarmi în timp ce deversa apa reziduală în râul Argeș, un argeșean s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea a două infracțiuni

Jandarmii argeșeni au surprins, în data de 30 octombrie a.c., un bărbat în timp ce deversa apa reziduală din autovidanja pe care o conducea, direct în râul Argeș.

Patrula de jandarmerie se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Albeștii de Argeș și a observat cum conducătorul autovidanjei oprește în dreptul unei stații de epurare la limita dintre localitățile Albeștii de Argeș și Cerbureni.

Apoi, bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a introdus un furtun într-un canal din imediata apropiere a stației de epurare, deversând, astfel, încărcătura autovidanjei în râul Argeș.
Acesta a fost somat să înceteze activitatea iar jandarmii argeșeni au solicitat sprijinul reprezentanților Inspecției Bazinale A.B.A. Argeș-Vedea, constatându-se că apa deversată din autovidanjă ajunge în albia râului Argeș.

Deoarece exista suspiciunea de săvârșirea infracțiunii de “Evacuarea, aruncarea sau injectarea în apele de suprafaţă sau subterane, în apele maritime interioare sau în apele mării teritoriale de ape uzate, deşeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conţin substanţe în stare solidă, lichidă sau gazoasă, bacterii sau microbi, în cantităţi sau concentraţii care pot schimba caracteristicile apei, făcând-o astfel dăunătoare pentru sănătatea şi integritatea corporală a persoanelor, pentru viaţa animalelor şi mediul înconjurător, pentru producţia agricolă sau industrială ori pentru fondul piscicol”, așa cum este prevăzută de Legea 107/1996 – legea apelor, dar și a infracțiunii de “poluare accidentală datorită nesupravegherii executării lucrărilor noi, funcţionării instalaţiilor, echipamentelor tehnologice şi de tratare şi neutralizare, menţionate în prevederile acordului de mediu şi/sau autorizaţiei/autorizaţiei integrate de mediu”, prevăzută de OUG 195/2005 privind protecția mediului, jandarmii argeșeni au întocmit actele de constatare, care au fost înaintate organelor de cercetare penală.

De asemenea, autovidanja folosită a fost ridicată în vederea confiscării pentru a fi pusă la dispoziția organelor de cercetare penală.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI