14.8 C
Pitești
02 oct. 2022
spot_img

Creșă în orașul Ștefănești

Primarul  Nicolae Velcea nu are astâmpăr până nu aduce orașul Ștefănești la nivelul pe care și l-a propus. De la început a spus că vrea să „schimbe Ștefăneștiul” și să o facă evident în binele oamenilor. Pe lângă toate investițiile în străzi, apă, gaze, de curând piață, în colectatea gunoiului, în curățenie, pe lângă toate acțiunile care au ca scop un trai mai bun pentru locuitorii Ștefăneștiului, a venit și rândul investițiilor în educația și îngrijirea celor mici. Cum la Ștefănești niciun primar nu a construit o creșă, locuitorii erau nevoiți fie să-și ducă copiii la cele din Pitești, fie să găsească alternative personale (bone, bunici etc.), mult mai costisitoare sau mai riscante. Un proiect foarte important și foarte necesar pentru comunitatea din Ștefănești.

„Ne-a fost aprobată cererea de finanţare pentru proiectul „Construire, echipare și operaționalizare creșă mică pentru maxim 4 grupe/40 copii în Golești, oraş Ştefăneşti”, anunță primarul Velcea.

《 Proiectul are o valoare de 2.005.806,54 EUR fără TVA şi este finanţat prin PNRR/2022/C15- Educaţie.

Suprafaţa de teren alocată investiţiei este de 2600 mp. Construcţia va avea un regim de înăltime parter, cu 3 nuclee funcţionale şi va dispune de spaţii moderne amenajate atât pentru copii, cât şi pentru zona administrativă, asigurându-se minim 10,00 mp de teren construit pentru fiecare copil. Clădirea va fi prevăzută cu panouri fotovoltaice şi cu panouri solare, iar copiii vor beneficia şi de spaţii verzi şi locuri de joacă.

În acest fel, vom asigura pe plan local şi accesul la serviciile de educație timpurie și de îngrijire a copilului, care lipseau în oraşul nostru!》, anunță primarul.

Așadar, finanțarea fiind aprobată, în funcție de cât de rapid vor fi parcurse procedurile, se va demara și proiectul de construire, care – la cum îl cunoaștem pe dl. primar Velcea – va fi prioritar pe agenda acestuia.

 

Foto: descriptiv

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!