14.8 C
Pitești
02 oct. 2022
spot_img

Creier adaptabil (Ofertă permanentă)

Aproape zilnic aud, ca o scuză a neputinței, delăsării sau dezinteresului, antica și filosofica expresie – ,,Obișnuința este a doua natură!” (Marcus Tullius Cicero). Și cât de grav este când ne obișnuim cu răul, cu prostia, cu minciuna, cu manipularea! De fapt această obișnuință reprezintă o formă de protecție împotriva factorilor nocivi provocați, în primul rând, de… ,,prostul școlarizat ajuns pe funcție la stat”!
Ne manipulează Popescu de la Energie cu toate ,,bălăriile” lui care nu produc curent (facem economii, maică!… – reacția omului simplu și sărac), Cîmpeanu de la Educație – în fiecare zi câte o perlă, schimbă articole din lege prin ordin de ministru, momește corpul didactic cu salarii despre care nici el nu vede, lăsând școala românească cu cea mai slabă finanțare din ultimii 30 de ani (nimeni nu protestează în stradă față de aberațiile individului). Ne minte sistematic, elegant și ,,plăcut” fiecare individ ajuns la… bugetul pensiilor, arătând necesitatea unei noi legi pe care, în ultimii 10 ani, nu au reușit să o propună, fiecare plecând ,,cu regretul” că nu și-a îndeplinit promisiunea, deși este un simplu joc cu reguli de la partid pentru a trage de timp. Ne manipulează ,,democratic” noii stăpâni de la Bruxelles cu ,,gogoșile” lor din ce în ce mai reci (chiar cu 3-4 grade C pentru această iarnă) avându-l ca purtător de ,,tolbă” pe actorul ajuns președinte în țara în care până în februarie a.c. uitase că și minoritățile au drepturile lor! Ne sfidează ,,soldatul european și american” găzduit în cazărmile dezafectate pentru a permite să pătrundă ,,libertatea”, înlăturată sistematic și strategic de politica ,,ocupației moderne” invocându-se pacea, securitatea, terorismul – Sadam, Osama Bin Laden, Putin – vinovatul de serviciu.
Au apărut ,,specialiștii” în procente și inflație, în statistici și ,,minciună modernă”, reprezentanții de serviciu ai tuturor guvernelor gata să ne convingă cât de ,,clarvăzătoare” este politica Uniunii Europene și implicit a guvernului. Sunt prețuri la produse de strictă necesitate care s-au dublat, triplat, dar procentual au crescut cu… 10-15%! Iar aceste aberații sunt repetate zilnic pe toate canalele de informare pentru a inocula ideea de realitate, de adevăr, de spălare a puținelor creiere neadaptabile, încă… obediente.
Liniștea din aceste vremuri demonstrează adaptabilitate mult mai profundă decât cea pe care și-au propus-o guvernații, aceștia jucând un circ ieftin în fața microfoanelor, acuzându-se de… ba al tău, ba… tu, ba… voi, dar ciocnind paharele la cantina Parlamentului, unde ideologia și carnetul de partid nu sunt invitate, consumând probabil singurul ,,aliment” care nu s-a scumpit – creierul!
În speranța că vor renunța la ,,pălăriile“ foarte mari pe care și le-au comandat pentru a-și proteja creierul (afacerile, normal), le prescriem o rețetă cu mult bun simț și nelipsitul…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!