17.6 C
Pitești
23 sept. 2023

Contractele de muncă part-time ar putea reveni la impozitarea dinainte

Contractele de muncă part-time ar putea reveni la impozitarea dinainte

Munca part-time ar putea să fie din nou impozitată pentru numărul de ore respectiv, nu cum este în prezent, motiv care a dus la dispute în coaliția de guvernare.

Proiectul a trecut tacit de Senat

Acest proiect de lege, depus de mai mulți parlamentari ai Partidului Național Liberal, agită apele pentru că a trecut tacit de Senat, deși nu există un acord în coaliția de guvernare pentru o astfel de măsură.

Inițiatorii proiectului spun că prin acest proiect de lege s-ar stopa supraimpozitarea muncii part-time.

Mai exact, în acest moment, contractele part-time sunt impozitate la nivel de opt ore, după modificările făcute anul trecut, chiar dacă sunt contracte pentru două sau patru ore.

Prin acest proiect care a trecut de Senat, contractele part-time ar urma să fie din nou impozitate la nivelul de ore la care sunt făcute. Spre exemplu, cei care au contracte de patru ore să plătească impozite pentru patru ore.

Acest proiect a trecut de comisiile din Senat, deși reprezentanții Partidului Social Democrat s-au abținut la vot.

Totuși, proiectul a trecut tacit şi de plenul Senatului, însă urmează să ajungă la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Rămâne de văzut dacă cei din coaliție se vor pune de acord pentru această măsură sau proiectul va fi respins la Camera Deputaților. 

 

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. […] By Arges Press mai 4, 2023 Contractele de muncă part-time ar putea reveni la impozitarea dinainte Munca part-time ar putea să fie din nou impozitată pentru numărul de ore respectiv, nu cum este în prezent, motiv care a dus la dispute în coaliția de guvernare. Proiectul a trecut tacit de Senat Acest proiect de lege, depus… Citește tot articolul pe ArgesPress.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI