20.9 C
Pitești
20 mai 2024

Concertul de joi: Program Beethoven și Șostakovici, la Filarmonica Pitești

Program Beethoven și Șostakovici, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 26 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, ultimul concert simfonic al lunii. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a instituției revine dirijorul Theo Wolters, solistul serii fiind pianistul Andreas Iliuță.

În program: L. van Beethoven – Uvertura „Egmont” și „Simfonia Nr. 1, în Do Major, Op. 21” și D. Șostakovici – „Concertul pentru pian și orchestră Nr. 2 în Fa Major, Op. 102”.
Dirijorul Theo Wolters este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Încă de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflători condusă de tatăl său. Studiile universitare le urmează la Conservatorul din Maastricht, unde este îndrumat de reputaţi profesori. A fost solo-trompetist la Overrijsels Philharmonisch din Enschede (Olanda). Din 1979 devine membru al celebrei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam, realizând cu aceasta numeroase înregistrări. În paralel cu studiul instrumental şi orchestral, a studiat arta dirijoratului. A susţinut concerte, ca dirijor, cu orchestre din Olanda, Slovacia, Rusia, Coreea de Sud, Germania, România ș.a. Este dirijor invitat permanent al orchestrelor simfonice din Cluj, Sibiu şi Piteşti.

Solist concertist italian de origine română, Andreas Iliuță a absolvit universități muzicale de prestigiu din Milano (Italia) și Lugano (Elveția). A concertat cu dirijorii Franco Scala, Jin Ju, Michel Dalberto, Riccardo Risaliti, Ovidiu Bălan, Dumitru Goia, Gabriel Bebeșelea, Marc Kissoczy, Federico Crisanaz, Arseniy Shkaptsov. Pe lângă concertele simfonice din țară și din străinătate s-a remarcat de câte ori a fost invitat și în emisiuni naționale de televiziune. A câștigat numeroase premii la concursurile naționale și internaționale de pian. În prezent este doctorand la U.N.M.B și profesor titular la catedra de pian a I.C.S. Manara din Milano.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI