14.3 C
Pitești
03 oct. 2023

Comuna Băbana are fabrică de cafea

Comuna Băbana are fabrică de cafea.

Prima fabrică de prelucrare a cafelei din județul Argeș este de astăzi funcțională în comuna Băbana.

În prezența autorităților locale și a sătenilor, la Băbana, în satul Lupuieni a fost inaugurată prima fabrică de acest fel din Argeș și a 3-a din România.


Primarul Vasile Bebe Ivan a declarat că este singura investiție importantă din localitate. În viitor aceasta va asigura și 7-8 locuri de muncă oamenilor din comunitate.
Proprietarii fabricii sunt membrii unei familii mixte italiano-române, el, Paolo Fantaguzzi (italian mutat în Băbana acum 7 ani) și d-na Mihaela, o româncă cu spirit întreprinzător.
Italianul, acum cetățean al comunei, spune că lucrează de mult în domeniul cafelei. Aici a adus, pe lângă experiența sa, și tehnologie modernă în ceea ce privește selectarea și prăjirea cafelei pentru gustul românilor.

Sublime Caffe, noul brand al cafelei, adusă din toată lumea și prelucrată în noua hală de producție de la Băbana, va ajunge deocamdată doar pe piața din Europa. Urmează ca în curând să ajungă și în marile magazine, restaurante și cafenele din România.

Locuitorii comunității sunt încântați de noua investiție, mai ales pentru că le va asigura câteva locuri de muncă. În plus au și o cafea pe care au posibilitatea să o comande cum doresc ei, după gust și aromă.


Fabrica va avea un stand cu cafea, iar doritorii pot comanda prepararea acesteia după cum doresc. Procesul de prăjire al acesteia nu durează mai mult de 16 minute, a declarat proprietarul fabricii.

Foto-text: Constantin Pașol

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI