Nu-mi este încă foarte clar de unde și cum a apărut acest fost și viitor (în capul liberalilor) prim-ministru, pe numele său de botez – Florinel ! Este atât de important personajul încât parcă și președintele l-a „adoptat”, el care avea preocupări mult mai elevate decât să plângă după un rătăcit în intersecția de la Lincoln Way, când conducea un Ford Probe roșu, nu galben sau albastru, deci circula sub acoperire! Apropo de circulat, a fost consultat și Florinel când s-au plantat indicatoarele în Găvana creându-se haos și dezordine în tot cartierul (ca să ajungi la o destinație trebuie să ocolești tot cartierul printr-un labirint pe care doar o minte bolnavă dintr-un birou obscur, de funcționăraș o poate hotărî). Și nimeni nu reacționează de parcă ar fi opera lui… Cîțu!
La nivel macro, doar domnul președinte și echipa sa, de adunătură liberală, au puncte de vedere normal sănătoase!! Cum actualul președinte a fost și profesor, consider că nu l-au părăsit sentimentele de diriginte și afecțiunea, mai mult decât părintească, față de copiii neajutorați. Mai mult, unui profesor i se cere să nu intre la ore nepregătit, chiar dacă în esență legea lui Ohm nu s-a schimbat (profesor de fizică, nu?), apărând doar mari variații de intensitate și tensiune cu impact direct pe facturile românilor (cum îi place neamțului să ni se adreseze).
Este destul de jenant pentru un profesor să trateze diferențiat și părtinitor colectivul pe care-l conduce, să se simtă confortabil când nu cunoaște cartea pe care le-o recomandă celorlalți și din care prezintă citate, doar pentru a trage de timp. Cred totuși că, într-o anexă la Cotroceni, există neinventariată o carte numită „Constituția României” tradusă în mai multe limbi de circulație internațională, deci și în germană. Drogul puterii transformă!
Întâmplător, cei mai mulți ajung pe funcție și în loc de responsabilitate, decență, bun simț și respect cultivă ura, privatizând, în interes personal, instituțiile statului – guvernul meu, parlamentul meu, de parcă ar spune… casele mele! Patima în politică, la nivel înalt, are repercusiuni asupra populației. Un guvern care nu se ridică la cerințele și obligațiile vremurilor pe care le trăim pleacă singur sau „invitat” de parlament, fără ca președintele să plângă (după Florinel). Proaspătul decorat de Aachen cu Premiul „Carol cel Mare” ar încălca toate normele constituționale, numai să-l păstreze pe acesta, dacă nu cumva îl „exportă” în Germania, pe fotoliul d-nei A. Merkel. După ce rușii exportă în Germania gaze la cel mai mic preț din Europa, nemții își pot permite un premier de import pentru care ar garanta un președinte de țară (cei de la CAP au avut soarta lui Kennedy).
Liniștiți-vă, domnule președinte, este respectată democrația! Criză? Da! Cine a generat-o, cine a gestionat-o, nu „guvernul meu”? Nu vorbiți de coaliții toxice, de politicieni cinici! Tot un politician este și președintele, iar cinismul vostru, al tuturor celor care credeți că ați fost aruncați din maternitate direct pe funcții nu poate fi tratat nici cu…
ANTIVIRUS