25.4 C
Pitești
13 apr. 2024

Ce hotărâre s-a luat cu privire la Stadionul „Nicolae Dobrin”

Ce hotărâre s-a luat cu privire la Stadionul „Nicolae Dobrin”.

Primarul Cristian Gentea a anunțat într-o conferință de presă desfășurată azi la primărie, că a fost soluționată pe fond contestația cu privire la construcția noului stadion, în sensul că a fost respinsă, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor luând decizia în această dimineață.

Vă reamintim că licitația pentru desemnarea firmei care se va ocupa de construcția stadionului a fost contestată la CNSC chiar în ultima zi, de către una dintre firmele excluse. Primarul consideră că respectiva contestație s-a făcut doar pentru a bloca începerea lucrărilor.

În ceea ce privește procedurile de licitație, acestea nu au fost făcute de primărie, ci de către Compania Națională de Investiții. Primăria s-a ocupat doar de demolare, a pus la dispoziția CNI terenul, de acum încolo este treaba CNI, primăria nu poate interveni, nici influența deciziile,  nu poate face altceva decât să aștepte hotărârile legale.

Secretarul de stat Vlad Niculae a dat detalii cu privire la procedură:

„După respingerea contestației, pasul următor ar fi depunerea unui memorandum, apoi semnarea contractului şi ulterior, începerea lucrărilor. Acesta ar fi cursul normal al procedurilor, dacă firma nu va depune plângere la Curtea de Apel.
Cum a spus şi domnul primar, această procedură este derulată de Compania Națională de Investiții, deci Piteştiul nu are nicio putere, în sensul în care derularea să se desfăşoare mai repede. Un operator a depus contestație, care ulterior a fost respinsă pe fond.
Următorul pas legal ar fi ca CNI să înceapă procedurile pentru semnarea contractului. În aceste proceduri este inclus și acest memorandum.

Acest proiect a fost inclus în cele 140 de proiecte de prioritate națională. Ca şi recomandare pentru CNI este să mai aştepte 10 zile, pentru că se mai poate depune o plângere la Curtea de Apel. Dacă se va mai depune şi această plângere, atunci, evident, se va mai prelungi puțin termenul. Acest stadion este o dorinţă a ţării, pentru că ne dorim să vedem obiective importante în diverse orașe.
În plus față de celelalte stadioane noi pe care România le-a construit până acum, acest stadion va produce energie electrică toată săptămâna, iar în weekend, când vor fi meciuri, se va juca cu consum zero. Pentru cheltuirea
banului public este un lucru benefic.”

După finalizarea lucrărilor, beneficiarul stadionului va fi Municipiul Piteşti, și implicit cetațenii lui.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI