26.6 C
Pitești
19 iun. 2024

Campionatul European de Baschet masculin U16, la Pitești

Campionatul European de Baschet masculin U16, la Pitești

Campionatul European de Baschet U16 Masculin: peste 20 de echipe din întreaga Europă, încântate de condițiile oferite de gazda competiției, municipiul Pitești!

FIBA U16 European Championship 2023, Division B, se desfășoară, în perioada 4 – 13 august, la Pitești, meciurile internaționale din cadrul acestei întreceri continentale având loc la Pitești Arena, la Sala Sporturilor Trivale „Georgel Ziguli”, dar și la Sala Polivalentă Universitară.

Echipa națională a României a trecut de faza grupelor, fiind calificată în sferturile de finală, programate pentru data de 11.08.2023. Semifinalele vor fi susținute în data de 12.08.2023, în vreme ce finala și meciul pentru locurile 3-4 se vor desfășura în data de 13.08.2023.

Astăzi, 10 august, în cadrul conferinței de presă susținute la Primăria Pitești, reprezentanții celor 21 de țări participante în competiție și-au exprimat aprecierea pentru condițiile foarte bune oferite de către orașul gazdă: organizare excepțională, în toate aspectele legate de buna desfășurare a campionatului.

Au vorbit, în cadrul conferinței, și oficialitățile prezente din partea partenerilor municipalității piteștene în organizarea evenimentului sportiv de prestigiu: Carmen Tocală – președinte a Federației Române de Baschet și vicepreședinte a Federației Internaționale de Baschet, Sandra Velcheva și Emir Turam – reprezentanți FIBA, Liviu Puicu – Secretar General Adjunct al FRB, managerul de turneu Cătălin Burlacu și Dragoș Șerban, director FC Argeș. Aceștia au mulțumit administrației locale pentru colaborarea excelentă și pentru susținerea acordată sportului de înalt nivel, prin infrastructura sportivă creată, Piteștiul fiind, timp de două săptămâni, capitala europeană a baschetului masculin U16.

Pentru orașul nostru, organizarea unor astfel de evenimente are impact pozitiv atât ca imagine, cât și din punct de vedere turistic și economic, Piteștiul bucurându-se, în aceste zile, nu doar de spectacole sportive deosebite, dar și de oaspeți numeroși, veniți din toate colțurile Europei – sportivi, familiile și fanii lor, dar și scouteri de peste Ocean.

Astfel, odată cu felicitările prilejuite de calificarea echipei naționale în sferturile de finală, edilul Cristian Gentea a anunțat, în cadrul conferinței, și depunerea candidaturii Piteștiului pentru organizarea, în 2024, a FIBA U20 – Campionatul European de Baschet Masculin.

Toți fanii baschetului și nu numai sunt așteptați, în acest final de săptămână, să vină în Sala Polivalentă Pitești Arena și să susțină naționala României în cursa pentru accederea pe prima scenă continentală, accesul publicului în toate cele trei arene sportive din Pitești fiind liber.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site