-0.7 C
Pitești
19 ian. 2022
spot_img

Campania de informare pentru colectarea selectivă a deșeurilor continuă, în Pitești

Salubritate 2000 S.A. continuă acțiunea de informare și conștientizare a utilizatorilor serviciului de salubrizare cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor. Afișe și materiale informative, în acest sens, sunt distribuite atât utilizatorilor casnici, cât și utilizatorilor care locuiesc la bloc.

Colectarea separată a diferitelor tipuri de deșeuri începe din casa fiecăruia dintre noi și este primul pas spre procesul de reciclare.

Unde depozităm deșeurile reciclabile din material de tip sticlă? Aceste deșeuri se colectează în containerul de culoare VERDE sau inscripționat corespunzător, nefiind permis amestecul sticlei cu deșeuri din materiale de tip porțelan/ceramică.

Exemple de deșeuri reciclabile din material de tip sticlă, care se pot recicla: ambalaje din sticlă de la băuturi racoritoare/alcoolice/apă, borcane din sticlă (fără capac), ambalaje din sticlă de la produsele cosmetice, ambalaje din sticlă pentru lapte/lapte bătut/iaurt, clătite în prealabil, fără urme de grăsimi, fără capace metalice etc;

Este necesar să golim în întregime recipientele, de preferat să le clătim și să le lăsăm la scurs, cu gura în jos. Astfel, ne putem asigura că înăuntru nu mai rămân impurități.

NU se depozitează: oglinzi, geamuri, produse din porțelan,  ceramică, becuri, neoane etc.

Sticla este un produs 100% natural, durabil și inactiv biologic (nu afectează proprietățile produsului conținut). De asemenea, sticla poate fi reciclată prin topire, la infinit, fără a-și pierde proprietățile.

Deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și sticlă pot fi aduse și în centrul de colectare a deșeurilor situat în Pitești, str. Dârzu (fostă Caporal Dogaru), nr. 12C sau în punctul de depozitare temporară din str. Târgu din Vale nr. 25.

Colectarea separată a deșeurilor este obligație legală pentru toți cetățenii.

Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!

Prin campaniile desfășurate, ne dorim o schimbare în ceea ce privește obiceiurile de debarasare a deșeurilor.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI