7.7 C
Pitești
05 mart. 2024

Bugetul Piteștiului a fost aprobat

Bugetul Piteștiului a fost aprobat
Bugetul Piteștiului este de peste un miliard de lei, cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată municipiul, dublu față de anul 2021. Din acesta, 541 de milioane, deci peste jumătate, merge la dezvoltare, adică la investiții. În afara obiectivelor cuprinse în proiectul de buget pus în dezbaterea publică la sfârșitul lui ianuarie, s-au adăugat o parte din proiectele propuse de cetățeni și de cele două grupuri de consilieri – PNL și USR – dar sunt și câteva care nu au putut fi prinse. Dintre propunerile cetățenilor și ale liberalilor și USR-iștilor, au fost incluse în buget o parte, respectiv: Extinderea și transformarea grădiniței cu program normal din cadrul Școlii Gimnaziale Nicolae Simonide în grădiniță cu program prelungit (50.000 lei), grădină botanică (50.000 lei), pod peste râul Argeș, zona sud – SF (200.000 lei), reabilitare două ziduri de sprijin pe strada Petre Ispirescu (405.000 lei și 240.000 lei). Liberalii s-au supărat însă că nu s-au aprobat și propunerile lor privind stimulentul pentru nou născuți, primul ghiozdan, studiu de fezabilitate pentru parc tehnologic, dulăpioare în școli, iar USR-iștii au cerut suplimentarea sumei pentru studiul de fezabilitate pentru trenul metropolitan, de la 300.000 lei la 5 milioane de lei. Primarul Cristian Gentea a spus că i se pare o sumă enormă.
De asemenea, pentru parcări rezidențiale pentru biciclete în cartierele Piteștiului, proiect propus de USR, s-a supus la vot dar nu a fost aprobat, consilierii PSD au votat împotrivă, considerând că nu este oportună, întrucât a fost prins un proiect de biciclete ale municipalității, care va fi derulat pe fonduri europene.
După dezbateri între grupurile de consilieri, Mihai Coteț a spus că grupul PNL nu va vota acest buget, deși o parte dintre liberali, printre care Tiberiu Irimia, a apreciat în mod deosebit proiectul de buget supus la vot. De asemenea, consilierii Dumitru Tudosoiu și Gelu Tofan au făcut apel la înțelepciune și la lăsarea deoparte a patimei politice, pentru că proiectul de buget prezentat este croit pe baza necesităților și a posibilităților, cuprinzând aproape tot ce a fost legal, oportun și pentru care s-au găsit sursele de finanțare.

După supunerea la vot a amendamentelor propuse de aceștia, s-a trecut la votul pe secțiuni și în bloc al bugetului. Toate capitolele bugetului au fost aprobate cu majoritate de voturi, cu excepția bugetului pentru FC Argeș, a cărui dezbatere va avea loc într-o ședință convocată de îndată cel mai probabil mâine, întrucât nu a fost discutat și aprobat în consiliul de administrație al clubului.
S-a discutat și despre investiția în stadionul de atletism, iar primarul Cristian Gentea a spus că banii pentru acesta vor veni tot de la CNI, ca și pentru stadionul mare, și nu din bugetul local.

Bugetul Municipiului Pitești a fost votat, astăzi, 8 februarie 2024.
Vom beneficia de unul dintre cele mai performante bugete pe care le-a avut Piteștiul, este prima data când bugetul de dezvoltare este mai mare decât bugetul de funcționare!
Suntem, deci, pe drumul cel bun: finanțări guvernamentale și europene, alocare eficientă pe lucrări de investiții!

Față de 2023 avem o creștere a bugetului de dezvoltare de 68%!

Mulțumesc consilierilor locali și colegilor din primărie pentru suport, piteștenilor pentru interes și implicare!

Îmi reafirm toată disponibilitatea și buna credință pentru dezvoltarea orașului nostru!》, a transmis primarul Cristian Gentea.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI