26.6 C
Pitești
19 iun. 2024

Incendiu de mari proporții în Argeș

Incendiu de mari proporții în Argeș: au ars două hectare de lan de grâu

În cursul zilei de ieri, pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea a trei incendii izbucnite la vegetația uscată. Acestea s-au produs în orașul Costești și localitățile Mozăceni și Bârla, fiind afectată o suprafață totală de teren de aproximativ 22.000 mp.

 

În ceea ce privește intervenția din localitatea Bârla, salvatorii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cultură de grâu. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale cu apă și spumă, care au acționat operativ pentru oprirea flăcărilor din dezvoltare si extindere la întreaga suprafață cultivată. După finalizarea intervenției, s-a constatat că incendiul a afectat cultura de grâu pe o suprafață de aproximativ 20.000 mp, dintr-un total de circa 100.000 mp.

Pompierii fac apel la cetățeni

Având în vedere situațiile prezentate anterior, pompierii fac un apel la cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea incendiilor de vegetație.
Totodată, vă reamintesc că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site