24.3 C
Pitești
25 sept. 2023

”ASISTENȚII NOȘTRI. VIITORUL NOSTRU”

”ASISTENȚII NOȘTRI. VIITORUL NOSTRU.” – TEMA ZILEI INTERNAȚIONALE A ASISTENȚILOR MEDICALI ÎN ANUL 2023
OAMGMAMR Filiala Argeș informează asistenții medicali argeșeni că ieri, 12 ianuarie, Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) a anunțat tema Zilei Internaționale a Asistenților Medicali 2023: ”Asistenții noștri. Viitorul nostru.” și a lansat noul logo IND.

SEMNIFICAȚIA TEMEI

Președintele ICN, dr. Pamela Cipriano a prezentat detalii privind alegerea și semnificația temei:
„Asistenții noștri. Viitorul nostru.” reflectă ceea ce dorește ICN pentru asistența medicală în viitor, pentru a aborda provocările globale de sănătate și pentru a îmbunătăți sănătatea globală pentru toți. Trebuie să învățăm din lecțiile pandemiei și să le transpunem în acțiuni pentru viitor care să asigure că asistenții medicali sunt protejați, respectați și apreciați.
Odată cu publicarea raportului State of the World’s Nursing, Global Strategic Directions for Nursing & Midwifery, Sustain and Retain in 2022 and Beyond și multe alte publicații importante, ICN și alte organizații au arătat dovezi pentru schimbare și au cerut acțiuni și investiții în asistența medicală. Acum este timpul să privim spre viitor și să demonstrăm ce vor însemna aceste investiții pentru asistența medicală și asistenții medicali.

ICN lansează cu această temă, „Asistenții noștri. Viitorul nostru.” o campanie care se va desfășura pe parcursul întregului an, care este menită să arate adevărata valoare a asistenților medicali, aducând lumina asupra unui viitor mai strălucitor, transfomându-i din anonimi invizibili în profesioniști de valore inestimabilă în ochii factorilor de decizie, a publicului și a tuturor celor care iau decizii care afectează furnizarea și finanțarea asistenței medicale.

Pe lângă prezentări și expuneri privind susținerea asistenților medicali, campania va analiza, de asemenea, modul în care trebuie să ne consolidăm sistemele de sănătate pentru a răspunde cererilor tot mai mari de sănătate la nivel mondial. Acesta va capta acțiunile cheie pe care ICN le consideră esențiale pentru a aborda atât profesia, cât și sistemele de sănătate și care, desigur, sunt reciproc avantajoase și se consolidează. Împreună, viitorul nostru depinde de fiecare asistent medical, de fiecare voce, să fim nu numai în prima linie de îngrijire, ci și în prima linie a schimbării.”

(sursa: https://www.icn.ch/news/our-nurses-our-future-international-nurses-day-2023-theme-announced

INVESTIȚII ÎN RESURSA UMANĂ

Salutând concretețea și obiectivitatea temei lansată de ICN pentru marcarea Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, Estera Stămoiu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș a declarat: ”Sunt subiecte de o actualitate stringentă, pe care și filiala noastră le promovează, abordându-le în cadrul lucrărilor Conferinței Județene anuale din luna mai. Și nu numai. Evenimentele științifice organizate în acest an de instituția noastră sunt centrate pe subiecte circumscrise temei ICN, considerând că extinderea reală a investițiilor în resursa umană din sistemele de sănătate, respectarea profesiei și a demnității profesioniștilor, reprezintă elemente-cheie pentru a răspunde nevoilor indivizilor și comunităților, acum și în viitor, la cele mai performante standarde de calitate.”

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI