38.7 C
Pitești
15 iul. 2024

Argeșul sub cod roșu de caniculă

Argeșul sub cod roșu de caniculă

Meteorolgii au emis cu puțin timp în urmă cod roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate din țară. Și județul Argeș este sub incidența acestui cod roșu.

Este cel mai extins cod roșu emis vreodată de ANM. Urmează cel mai cald weekend din această vară: se vor atinge 40 de grade Celsius, iar Capitala va fi la doar un grad distanță de recordul lunii iulie, de 42 de grade Celsius.

Valabil pentru 13 și 14 iulie

Avertizarea meteo este valabilă pentru 13 și 14 iulie. Potrivit meteorologilor, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade. Astăzi și mâine, aproape toată țara este sub cod portocaliu de caniculă. Doar litoralul și câteva județe din zona montană sunt sub cod galben. În cea mai mare parte a țării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 și 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală  va depăși pragul critic de 80 de unități.

Foto: ANM

Având în vedere că Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări de 🟠COD PORTOCALIU și 🔴COD ROȘU, valabile și în județul nostru, pentru zilele de 12, 13 și 14 iulie a.c.,  ISU Argeș face următoarele precizări:
Se prognozează intensificarea și persistența valului de căldură și disconfort termic deosebit de accentuat, astfel:

12.07.2024
🟠 COD PORTOCALIU- val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat
Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi între 36 și 40 de grade, va fi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
În majoritatea zonelor minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

13-14.07.2024
🔴 COD ROȘU – val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat
În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade, va fi disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând nopți tropicale.

Pentru siguranța dumneavoastră și a familiei, vă îndemnăm să respectați următoarele recomandări:
❗ Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare!
❗ Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice!
❗ Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise!
❗ Consumați fructe și legume proaspete!
❗ NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite pentru a preveni incendiile!
❗ Resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați la întâmplare!
👉🏻 Consultați site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie și aflați mai multe despre codurile emise https://www.meteoromania.ro/avertizari/
👉🏻 Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site