4.3 C
Pitești
29 nov. 2023

Amintindu-mi de … Tănase

Amintindu-mi de … Tănase

Circul pe care actuala coaliție ni-l oferă, în fiecare zi, de dimineața și până la miezul nopții, ajutată de televiziunile bine sponsorizate, este o mostră a disprețului și indiferenței pe care întreaga clasă politică o manifestă față de truditorii acestui (încă) neam! Am citit, în adolescență, unele cuplete ale lui Constantin Tănase – marele comic al perioadei interbelice, versuri care i-au grăbit sfârșitul dar care parcă au fost scrise pentru aceste timpuri! Și cum de mare actualitate este noua Lege a pensiilor, interpretată de toți specialiștii și nespecialiștii pe toate mijloacele de comunicare, consider util, pentru simplificarea lucrurilor, să prezint o ,,formulă” de calcul propusă de inegalabilul Tănase:
,,…Deci: Scazi primii ani de școală
Și absențele de boală
Zilele de sărbătoare / Orele suplimentare
Plus un an și patru luni / Tragi linie și aduni!
….
Pe urmă împarți la cinci, apoi
Ce-ți dă înmulțești cu doi,
Scazi anul când te-ai născut,
Adaugi tot ce-ai scăzut (!),
Și la cifra ce-a ieșit / Pui un zero la sfârșit.
Și-astfel într-o primă fază / Afli sumele de bază.
Apoi le extragi la toate / Rădăcinile pătrate
Și la suma dobândită / Aplici cota cuvenită! …”

Pe scenă apar, într-un ritm de ,,street jazz”, niște liberali (n-au mai mult de 3-4 ani vechime în acest partid) care, de teamă să nu piardă ,,comisionul” din partea electoratului de vârsta a treia (procente la alegeri) dansează pe melodia lui… Gheboasă – ,,Dacă n-ai bani!” arătând spre ,,tovarășii” de coaliție, pesediştii – inițiatorii proiectului de lege.

După episoadele cu plata ,,cash” – adică să te ,,murdărești pe mâini”, constat că asistăm la un ,,teatru” ieftin, regizat în laboratoarele secrete de la… Vest de… Apus!

Varză de Bruxelles cu pătrunjel românesc

Nu am verificat, nici măcar dintr-o singură sursă, dar sigur șefii de la UE i-au dat bilet de voie europarlamentarului (personaj unic în politica românească) Rareș Bogdan pentru a aproviziona cantina de la sediul Parlamentului european cu legume românești. Pentru a nu fi luat cu asalt de comercianții din piață acesta și-a luat, ca gardă de corp, alți ,,vulnerabili” din partid – doi plagiatori cu… diplomă și un ,,FLUTUR” de la fostul PDL. Uitându-și ,,butoanele” de la cămaşă în noptiera din vest, când a luat legătura de pătrunjel să i-o arate lui Ciucă, i s-a ridicat mâneca de la cămașă, lăsând la vedere un ceas obținut prin muncă ,,cinstită” (zice el) lucrând la… privat! Era atât de bine acolo încât, după ce a făcut jocul patronilor, manipulând câțiva ani poporul (cu televizorul) a plecat spre ținuturi mai… sălbatice (în politică).

Acel ceas a fost subiect de discuție în toate sferele sociale, mai multe zile, timp în care foarte multe prețuri au crescut fără ca cineva să se alarmeze. Asta da strategie (Ne-a crescut salariul brut,/ Și cu asta… ce-am făcut? – Tănase!). Pentru că… ,,Totul este ca-nainte, Se trag sforile, se minte; … Mare țigănie, mă/ Este în politică!, Ei se-njură să se rupă, Ei se ceartă, ei se pupă!”– tot Tănase. Cu toate că europarlamentarul își critică colegii de coaliție, făcând ,,spume la gură”, de câte ori are prilejul el nu renunță la… CIOLA(n)CU… varză românească cumpărată din piață de la Șimleul Silvaniei și covrigi de Buzău de la… câinii care mai au coadă.

Dacă Tănase ar analiza aceste tipuri (ipotetic vorbind) sigur ar sesiza o singură schimbare – Am scăpat de ,,davai ceas”, Ne-am întors la… ,,das, die, das” (Ursula von der Leyen)! În rest… sloganul cunoscut – Și cu asta ce-am făcut? (Pleacă ai noștri, vin ai noștri! Iarăși am votat ca proștii! – C.T.).

Îi aștept pe acești ,,ipocriți” să mă caute pentru a le oferi, așa cum o facem cu toți ,,pacienții” o doză (poate fi trimisă și la Bruxelles) din cunoscutul…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI