17.6 C
Pitești
14 apr. 2024

Amenzi pentru transport ilegal de lemne

Amenzi pentru transport ilegal de lemne

Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul forestier, ocazie cu care au depistat un bărbat de 36 de ani, din Rucăr, care conducea un autocamion cu semiremorcă specializat în transportul de material lemnos, pe DJ 725, pe raza comunei Stoenești, prezentând pentru verificări un document prin care justifica transportul unei cantități de material lemnos esență rășinoase.

Întrucât au rezultat suspiciuni cu privire la faptul că volumul de material lemnos aflat în mijlocul de transport este mai mare decât cel consemnat în documentul de însoțire prezentat pentru verificări, s-a procedat la măsurarea acestuia, de către un specialist silvic, rezultând o diferență de 5,48 mc în plus, transportați fără documente specifice de însoțire a transportului sau documente care să ateste proveniența legală.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos fără provenință justificată, respectiv 5,48 m.c. lemn rotund rășinoase, a fost confiscată și predată reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

***

Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au finalizat verificările privind transportul de material lemnos, de către un bărbat, care nu era înregistrat în aplicația SUMAL 2.0 ca transportator profesionist de material lemnos.
Din verificări s-a stabilit că, în perioada 26.04-01.11.2023, un bărbat de 50 de ani, din Vlădești, a efectuat 8 transporturi de material lemnos, deși nu este înregistrat ca transportator profesionist de material lemnos în aplicația informatică SUMAL 2.0. Astfel, a rezultat că cel în cauză a depășit cu 34,59078 m.c. volumul de 20 mc/an calendaristic permis de normele legale.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor din Legea 171/2010, raportat la Normele H.G. 497/2020. De asemenea, a fost luată măsura complementară a confiscării valorice a cantității de 34,59078 m.c. de material lemnos, în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI