27.6 C
Pitești
08 sept. 2024

Alina Gorghiu:《Justiția să fie făcută până la capăt!》

Alina Gorghiu:《Justiția să fie făcută până la capăt!》

Astăzi, Curtea de Casație din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităților din România.

Alina Gorghiu, ministra Justiției: 《Ministerul Justiției tratează toți fugarii la fel, indiferent de numele lor. Astăzi, Curtea de Casație din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităților din România. Hotărârea este definitivă. În scurt timp va fi predat autorităților din țară.

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț a fost condamnat definitiv, de instanța română, la o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani și 8 luni, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.
Statul român este preocupat ca justiția să fie făcută până la capăt.

Mulțumesc tuturor autorităților implicate!》, a transmis Alina Gorghiu.

„Povestea” fugarului Ionel Arsene

La câteva ore de la condamnarea sa, Ionel Arsene a fost trecut pe lista „most wanted” a Poliției Române (cei mai căutați fugari).

Arsene ar fi plecat din țară pe 22 februarie, înainte de a primi sentința programată să fie dată pe 1 martie. El a primit 6 ani și 8 luni închisoare cu executare, pedeapsa fiind redusă față de condamnarea din primă instanță cu doi ani și patru luni. Pe 6 aprilie, anul trecut, el a fost condamnat de Tribunalul Bacău la 8 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Pe lângă închisoare, lui Arsene îi mai este interzis dreptul de a ocupa, exercita și de a fi ales în funcții publice.

Instanța a mai decis și confiscarea a 80.000 euro și 150.000 lei, precum și menținerea sechestrului asigurator pe mai multe bunuri și plata cheltuielilor de judecată de 30.000 de lei.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cursul anului 2013, Arsene, ca deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro.

Arsene și-a folosit influența, pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, pentru „a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală”, potrivit DNA.

Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Arsene a fost denunțat de Gheorghe Ștefan, zis „Pinalti”, cu care și-a dat mâna pentru a scăpa de Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean de la acea vreme.

În acest scop Ștefan i-a dat 100.000 de euro lui Arsene, banii trebuind să ajungă, prin interpuși, la șeful ANI, pentru a-l declara pe Culiță Tărâță incompatibil și în conflict de interese.

Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, iar în 2014, când Gheorghe Ștefan i-a cerut explicații, Ionel Arsene a spus că „decapitarea” lui Culiță Tărâță nu s-a produs pentru că au intervenit Gabriel Oprea și Victor Ponta.

Când i-a cerut banii înapoi, Ionel Arsene a restituit doar 20.000 de euro, spunând că „banii au fost dați mai departe”, dar l-a asigurat pe Ștefan că va încredința lucrările de construire a unei școli din Icușești către firma lui Vasile Panaite, viitor prefect de Neamț, la acea vreme primar la Dragomirești, care îi va da și lui Gheorghe Ștefan o parte din profit.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI