4.3 C
Pitești
29 nov. 2023

Icoana care „s-a pictat singură” va fi adusă de la Muntele Athos în Argeș

Icoana „care s-a pictat singură” va fi adusă de la Muntele Athos în Argeș

O altă icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului vine de la Muntele Athos în Argeș. La Parohia Slatina din comuna Nucșoara. Este vorba despre o icoană numită „Prodromița”, de la numele Schitului Prodromu de pe Muntele Athos, locul unde este expusă. Icoana are o poveste deosebită, fiind pictată de un pictor român și dusă de doi călugări la Sfântul Munte. Fața Maicii Domnului însă s-a pictat singură, asa cum se spune pe site-ul mânăstirii Prodromu.

 

《 Iubiți credincioși,

Cu mare bucurie va anunțăm că sub binecuvântarea Înaltpreasfintitului Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, în acest an omagial în care Biserica Parohiei Slatina (com. Nucșoara, jud. Argeș) sărbătorește 30 de ani de la sfințire, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromița din Sfântul Munte Athos, de la mânăstirea Prodromu, ajunge în Biserica noastră și va poposi timp de 4 zile, mai exact de joi până duminică (09-12 Noiembrie).

În acest context, vom săvârși zilnic Sfânta Liturghie de la ora 10, iar la ora 17, Acatistul Maicii Domnului Prodromița, Biserica fiind deschisă zilnic intre orele 08:00-18:00.

Joi, de ziua Sfântului Ierarh Nectarie, vindecătorul de boli, după Sfânta Liturghie vom săvârși Sfântul Maslu (începând cu ora 12).

VĂ așteptăm pe toți, să luăm parte la această bucurie duhovnicească !》, a anunțat preotul lăcașului de cult.

De specificat că cele două icoane itinerante (care circulă) în Argeș sunt copii a Sfintelor Icoane Paramythia și Prodromița, care sunt pictate și fixate în pereții celor două mânăstiri – Vatopedu și Prodromu – de pe Muntele Athos, dar au aceeași putere vindecătoare, fiind sfințite de călugării de acolo și făcute special pentru a ajunge la cât mai mulți credincioși.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI