18.1 C
Pitești
14 iun. 2024

A murit ciclistul piteștean Petre Popa

A murit ciclistul piteștean Petre Popa

PETRE POPA (10 aprilie 1965 – 22 aprilie 2023), unul dintre cei mai mari cicliști de anduranță ai României, a murit ieri în timpul unui concurs la care participa, la Buzău. Avea 58 de ani și nu avea probleme medicale.

《Din păcate, ieri, 22 aprilie, în jurul orei 12.00, un prieten și un foarte mare ciclist de anduranță român a pedalat pentru ultima oară într-un brevet. Ar fi fost al 46-lea din cariera sa…

PETRE POPA, în timp ce pedala la BRM 400, eveniment organizat la Buzău, a suferit un infarct, care a dus la decesul său, echipajul medical sosit la fața locului nemaiputând să-i salveze viața. Vestea morții sale ne-a lăsat fără cuvinte, mai ales că știam că nu avea niciun fel de probleme medicale. Abia împlinise 58 de ani, cu câteva zile în urmă, ocazie cu care am discutat ultima oară… Dumnezeu să-l odihnească-n pace!

Sunt vinovat de pasiunea pentru anduranță…”

Pe PETRE l-am cunoscut acum exact 6 ani, când a venit la București, pentru a participa la primul său brevet din ciclismul de anduranță, un BRM 200. Așa cum avea să-mi mărturisească, „sunt ”vinovat” de pasiunea pentru anduranță, la care nu o să renunț niciodată…”

De foarte multe ori, PETRE fiind din Pitești, ne-am regăsit și în cadrul turelor cicloturistice organizate de noi în zona Argeșului, în special a evenimentului anual de la Nucșoara, unde ne însoțea an de an, alături de mulți alți cicliști din această zonă, pe care îi atrăgea să se alăture celor care veneam din București, și îi mulțumesc încă o dată pentru acest lucru!

A fost unul dintre cei mai buni

În ceea ce privește ciclismul de anduranță, PETRE a fost unul dintre cei mai mari cicliști de anduranță din România, fiind în top 20 din punct de vedere al brevetelor parcurse, 45 de brevete cu peste 21.000 km: 33 de brevete clasice și 4 titluri de Super Randonneur, 3 brevete de 1000 km și alte 3 brevete din categoria 1200 km+ (1200 km la Paris-Brest-Paris în 2019, 1400 km la Drumul Dunării în 2014 și 3000 km la Turul României Randonneur în 2021) și 4 titluri Ultra Randonneur, câte 2 titluri Brevet 5000 și Randonneur 5000, câte un titlu Brevet 10000 și Randonneur 10000. De asemenea, îi plăceau foarte mult traseele cu multă urcare, parcurgând două trasee Super Randonnee, 600 km cu peste 10.000 de metri diferență de nivel.

Era și un ciclist de echipă, participând de două ori la evenimentul Fleche, singura tură de anduranță pe echipe. A terminat cu succes și o serie de brevete parcurse lună de lună, timp de un an. Era membru de onoare al Randonneurs România Cycling Club, fiind prezent în Hall of Fame Randonneurs România. Era un fel de globetrotter al ciclismului de anduranță, alegând să parcurgă brevetele peste tot în cele 10 regiuni din România, unde sunt organizate aceste evenimente. Ultimul brevet la care am pedalat alături de PETRE a fost cel de 3000 km, parcurs pe întreaga frontieră a României, unde timp de aproape două săptămâni, pe bicicletă, ne-am povestit multe dintre amintirile adunate de-a lungul anilor de anduranță.

PETRE era înscris pentru a participa și la ediția din acest an a ultra-brevetului din Franța, Paris-Brest-Paris, unde abia aștepta să pedaleze din nou pentru România. De altfel, ieri, la Buzău, participa la a treia etapă de calificare pentru evenimentul de la Paris.

Un om deosebit, un adevărat patriot

Pe lângă faptul că era un mare ciclist, PETRE era și un mare OM, cu un suflet deosebit, precum și un adevărat patriot. Peste tot, în străinătate, dar și la marile evenimente din țara noastră, PETRE purta pe bicicletă tricolorul României.

Îți mulțumim pentru tot, PETRE!
Drum lin printre stele, dragul nostru PETRE! Condoleanțe familiei lui PETRE POPA!》,a scris prietenul și colegul lui de competiții, Iulian Ene, pe pagina sa de facebook.

Ne alăturăm și noi celor care îl regretă pe mare sportiv. Condoleanțe familiei!

Sursa: Iulian Ene/facebook

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site