25.4 C
Pitești
13 apr. 2024

Zeci de misiuni ale pompierilor

Zeci de misiuni ale pompierilor

În perioada 21.03.2024, ora 08:00 – 22.03.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 47 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

  • INCENDII

Utilizarea focului deschis pentru arderea vegetație, a resturilor vegetale și a altor deșeuri face din nou pagube la proprietățile cetățenilor.

Din păcate, efectele negative ale incendiilor de vegetație mediatizate de noi nu au fost conștientizate pe deplin de către cetățeni și ajung să genereze astfel de arderi necontrolate care se propagă cu rapiditate, distrugând tot ce le stă în cale.

Pe parcursul zilei de ieri, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii, care s-au manifestat după cum urmează:
– într-o gospodărie din orașul Mioveni, flăcările au afectat aproximativ trei metri cubi de lemne depozitate în curte;
– în localitatea Stâlpeni, o anexă gospodărească de aproximativ 50 mp, circa trei tone de fân și aproximativ 2000 mp de vegetație au fost afectate de un incendiu;
– în localitatea Bascov, unde au ars aproximativ 1000 mp de vegetație uscată și mărăciniș;
– în localitatea Rătești, unde au ars aproximativ 750 mp de vegetație uscată;
– în localitatea Mălureni, unde au ars vegetația uscată și mărăcinișul de pe un teren de aproximativ 50 mp.

Pompierii reamintesc că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:

În perioada supusă analizei, colegii noștri au fost solicitați să intervină la patru evenimente rutiere în care au fost implicate șase vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie, alături de echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș. În urma accidentelor au fost identificate patru victime, iar după evaluare, trei dintre acestea au fost transportate la spital.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 33 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI