13.2 C
Pitești
21 mart. 2023
spot_img

Ziua orașului Topoloveni – o sărbătoare de tradiție

Zi aniversară pentru topoloveneni! Orașul Topoloveni a împlinit 600 de ani de atestare documentară (19 iunie 1421 – 19 iunie 2021).
Ieri, primarul Gheorghiță Boțârcă și comunitatea locală au avut mulți oaspeți ce au venit din toată țara ca să le fie alături în această mare zi de sărbătoare. Și președintele Consiliului Județean Argeş, Ion Mînzînă, și vicepreședinții Adrian Dumitru Bughiu și Marius Nicolaescu le-au fost alături.
Păstrător al credinței și tradiției românești, edilul orașului a ținut să deschidă manifestările organizate cu această ocazie, punând în prim plan familia. Astfel, primarul Gheorghiță Boțârcă a oferit unei tinere familii, ce purta costumul popular al zonei, o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul.


Cum numele orașului Topoloveni derivă de la cuvântul „topol”, care în limba slavonă înseamnă plop, crenguța de plop regăsindu-se și pe stema orașului, președintele Ion Mînzînă i-a oferit primarului Gheorghiță Boțârcă un plop pe care l-au plantat chiar în curtea noii grădinițe. De altfel, în momentul în care președintele Consiliului Județean Argeş i-a înmânat primarului și placheta aniversară, a punctat și faptul că apreciază în mod deosebit modul în care acesta respectă credința și tradițiile noastre, un semn al devotamentului său față de comunitate.

În cadrul manifestările dedicate Zilei Orașului Topoloveni a fost lansată și monografia localității, iar cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost premiate.

 

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI