Zeci de incendii în Argeș. O luptă continuă cu focul și canicula
Lupta cu flăcările pe o căldură de peste 40 de grade necesită eforturi deosebite, epuizante, pentru pompierii argeșeni. Ieri nu mai puțin de 11 incendii de vegetație au fost declanșate în județ, iar astăzi până la această oră, opt. Chiar și numai prin prisma aceasta, este inuman să arunci țigara la întâmplare, mergând pe drum sau de la geamul mașinii, sau să gândești că îți ușurezi munca de igienizare a terenurilor. Oameni buni, vă pot lua foc casele, gospodăriile, munca dv sau a vecinilor poate ajunge scrum, pomii din livezi, pe care îi așteptați cu anii să între pe rod, pot fi distruși de foc, pădurile și recolta de pe terenurile agricole pot fi afectate. E atât de greu să fim responsabili?
Apelul pompierilor:
„Și astăzi, numărul incendiilor de vegetație tinde să rămână constant, iar ziua abia ce a trecut de jumătate.
Până în acest moment, au fost înregistrate opt incendii la vegetație, în municipiile Pitești și Câmpulung, orașul Ștefănești și localitățile Bârla, Coșești, Suseni, Arefu și Negrași.
Comparativ, pe parcursul zilei de ieri, colegii noștri au acționat pentru stingerea a 11 astfel de arderi necontrolate pe teritoriul județului Argeș.
Fiecare misiune aduce un efort fizic intens al salvatorilor pentru a opri flăcările din dezvoltarea către gospodăriile cetățenilor și la suprafețe mari de teren, fie pe terenurile agricole, fie prin păduri. Nu este ușor să ne deplasăm în echipament de protecție pe teren accidentat, prin caniculă și prin fum.
Astfel, facem din nou apel la cetățeni să fie de partea noastră în prevenirea incendiilor, fiind mai atenți cu utilizarea a tot ce poate provoca un incendiu în condițiile din prezent, plecând de la aruncarea resturilor de țigară și arderea deșeurilor, până la sudură și tăierea/polizarea elementelor din metal în apropierea vegetației uscate.
Țineți cont de recomandările noastre și:
❗ NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite;
❗ NU aruncați la întâmplare resturile de țigară;
❗ Acordați o atenție sporită copiilor pentru prevenirea jocului acestora cu focul, deoarece pot produce incendii.