Astăzi, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a organizat o conferință de presă pentru a ne da date noi despre construcția stadionului Nicolae Dobrin.
Acesta se dorește a fi un element de identitate pentru Pitești, va fi o arenă de tip UEFA4, eligibilă pentru competiții europene la cel mai înalt nivel, standardul stadionului fiind foarte ridicat. După spusele primarului, va fi unul dintre cele mai moderne din țară.
Viitorul stadion „Nicolae Dobrin” va avea suprafaţa terenului de joc mixtă, sistem de iluminare a faţadei prin tehnologie LED, un muzeu al clubului cu spaţiu pentru trofee, dar și un magazin dedicat fanilor echipei FC Argeş. Costurile vor fi de circa 76 de milioane de euro plus TVA. În sedința consiliului local de joi, se va aproba studiul de fezabilitate, iar vineri city-managerul Lucrețiu Tudor se va duce cu el la Compania Națională de Investiții pentru obținerea finanțării. Există toate avizele necesare, lipsește doar cel de mediu, care este în curs de obținere, au fost necesari mulți pași pentru ca dosarul să fie complet atunci când va fi depus la CNI, pentru a nu avea surprize în sensul neaprobării finanțării, pe cine știe ce motiv.
Primarul dorește ca în maximum doi ani după demolarea vechiului stadion, cel nou să fie gata.
După obiectivul de investiții “Sală polivalentă”, finanțată tot de Compania Națională de Investiții, obiectiv care este pe final, pentru competiții de handbal, baschet, tenis de masă, tenis de câmp, box și lupte, investiție finanțată de Compania Națională de Investiții, nici fotbalul și atletismul nu vor fi lăsate să se desfășoare în condiții mediocre.
Stadionul de fotbal ”Nicolae Dobrin”, stadion de categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfășura inclusiv meciuri internaționale (Champions League, Europa League, Campionatele Europene), având o capacitate de 15.200 de spectatori (tematică de culori alb-violet), suprafața terenului de joc mixtă (hibrid grass) și sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED, care să permită iluminarea arhitectonică a stadionului în culorile echipei gazdă, un muzeu al clubului cu spațiu pentru trofee și un magazin de prezentare al FC Argeș de 175 de mp. Printre dotări se vor regăsi: sală de forță de minimum 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, tribune cu locuri individuale structurate pe sectoare și inele, locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor și însoțitorii acestora, foaier de primire cu garderobe și puncte comerciale, sală de antrenament multifuncțională, spații dedicate mass-media, loje destinate VIP, spații de alimentație publică, săli de conferință, birouri etc. În total vor fi peste 70.000 mp construiți și 178.000 mp de stadion.
Al doilea obiectiv inclus în proiect este stadionul nou de atletism ultramodern, omologat pentru competiții internaționale. Stadionul de atletism va fi dotat cu instalație de nocturnă, echipament de pistă ultramodern (block–start, garduri, cronometraj electronic), pistă alergare standard, tribune pentru spectatori parțial acoperite, vestiare cu grupuri sanitare și duș, spațiu de depozitare, birouri etc.
Pe lângă stadionul de atletism, în exteriorul stadionului de fotbal se va realiza încă o pistă de încălzire pentru sportivii care iau parte la competiții de atletism. Alături va funcționa Centrul de copii și juniori al clubului.
Prin realizarea acestor proiecte majore de infrastructură pentru sportul argeșean, orașul nostru se va impune ca un centru important pentru desfășurarea activităților sportive din imediata zonă a capitalei României.