38.7 C
Pitești
15 iul. 2024

Vom avea, la Pitești, o primă creșă sportivă

Vom avea, la Pitești, o primă creșă sportivă

În ideea de a le insufla copiilor, cât mai de timpuriu, plăcerea și conștientizarea importanței de a face sport, la inițiativa Federației Române de Baschet, prin președintele Carmen Tocală, administrația primarului Cristian Gentea și-a propus amenajarea Creșei nr. 11 Negru Vodă cu un miniteren de baschet pentru copilașii antepreșcolari!

”Proiectul a fost deja implementat cu succes la Sibiu și Arad, iar noi ne dorim să fim primul municipiu din regiunea sudică în care se face sport în creșe și în grădinițe, ca parte a educației pentru sănătate”, a declarat primarul Cristian Gentea.
Antrenori și jucători ai echipelor locale, din cadrul cluburilor sportive din municipiul Pitești, vor instrui și asista personalul la ore, în cadrul programului de lucru al creșei. De asemenea, vor fi predate exerciții și jocuri pe categorii de vârstă.

Carmen Tocală, președinte FRB, este convinsă că Piteștiul este cel mai potrivit oraș pentru acest tip de educație spre performanță sportivă, pentru că: ”are echipă de Liga 1, are infrastructură de joc excepțională – Pitești Arena, are viitor”!

Casa Corpului Didactic Argeș va oferi credite pentru educatorii și învățătorii care aleg să predea baschet în creșe, ei vor fi astfel stimulați de către Federație și Ministerul Educației!

Inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu și administratorul public Lucrețiu Tudor au fost alături de părinți și educatori la demonstrațiile de exercițiu și joc făcute în incita creșei pilot, chiar de Ziua Internațională a Copilului!

Este important să oferim viitorilor școlari, de la cele mai mici vârste, șansa unei creșteri sănătoase și armonioase, prin sport și educație de calitate!

Material publicat de către SC Argeș Media Print & Online SRL la comanda Partidului Social Democrat – Organizatia Arges, cod mandatar financiar 21240002

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site