10.4 C
Pitești
27 feb. 2024

Veste bună pentru viitorii pensionari

O inițiativă legislativă prin care se propune modificarea legislaţiei privind sistemul de pensii publice, prin reducerea vârstei standard de pensionare pentru persoanele care au lucrat în condiţii deosebite de muncă, a fost înregistrată la Senat în această săptămână. Se propune modificarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul că ea prevede reducerea cu 5 luni pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă, faţă de 4 luni câte sunt prevăzute în prezent în legislaţie.

Conform legii, locurile de muncă în condiţii deosebite sunt considerate “locurile de muncă unde gradul de expunere la factorii de risc profesional sau la condiţiile specifice unor categorii de servicii publice, pe toată durata timpului normal de muncă, poate conduce în timp la îmbolnăviri profesionale, la comportamente riscante în activitate, cu consecinţe asupra securităţii şi sănătăţii în muncă a asiguraţilor”.

Este necesar însă să fie adoptată de Parlament, promulgată de preşedinte, urmând să fie publicată în Monitorul Oficial şi abia apoi să intre în vigoare. Cale lungă!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI