15 C
Pitești
21 mart. 2023
spot_img

Vânturile, valurile! (articol de opinie)

De la „Turnul de control” ni se comunică, cu regret, că al treilea val s-a spart, nu însă de țărm ci în „digul de optimism și disciplină” al acestui popor atât de încercat.

Am fost martorii unor manipulări perfecte, a unor strategii diabolice din partea unor indivizi pe care nu-i bănuiesc decât de incompetență și prostie. Nu contest periculozitatea și modul de transmitere al acestui virus (nu e o simplă răceală!), dar a-l folosi împotriva libertăților oamenilor, impunând o dictatură mascată, inoculând frica prin plimbarea izoletelor în fața camerelor de luat vederi și folosirea sacilor menajeri negri pentru coletele livrate către cimitir este o dovadă de un cinism grotesc al guvernanților.

Cu câtă seriozitate și profunzime vorbesc despre valuri (nu ale lui Eminescu – mulți nu l-au citit sau sunt geloși pe eternitatea lui) și cât de penibili sunt când dau câte un ,,fâs” (la mine la țară i se spune … vânt) încercând să abordeze teme greu accesibile lor – procente, incidență, rapoarte, cifre separate de virgulă, numere zecimale mai mici sau mai mari decât unitatea. Aceste elemente sunt folosite pentru a fi impuse restricții și a controla mai ușor viața de zi cu zi a oamenilor – carantinare, deschidere/închidere școli, cluburi, restaurante, circulația pe timpul nopții și în weekend (cum se spune modern) ș.a.

Rata de incidență se calculează în funcție de populația dintr-o localitate (comunitate) în ziua respectivă – din numărul locuitorilor din ziua precedentă se scad cei decedați și se adaugă noii născuți!

Organele locale știu câte bibilici sunt în comună, câți urși sunt în stațiune dar în niciun caz câți oameni (s-a văzut și la ultimele alegeri când cifrele au fost dictate în raport cu interesele de moment). Prefecți, subprefecți, secretari de stat, miniștri care încă nu s-au dezmeticit ce este cu ei în aceste funcții, ne țin lecții, ne consiliază și vor să pară preocupați de soarta noastră folosind date contradictorii, chiar false!

Soluția pentru a scăpa de această „Pandemie a prostiei, ipocriziei și îngâmfării” este … „valul”, un val social care să curețe societatea românească de virușii autohtoni girați, nu întâmplător, de o coaliție multinațională!

                                                                                                     Antivirus   

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI