13.7 C
Pitești
14 apr. 2024

Vântul face ravagii. Pompierii în alertă

Vântul face ravagii. Pompierii în alertă

În contextul avertizării de COD GALBEN de intensificări ale vântului,  pompierii argeșeni sunt solicitați în cazul unui copac aplecat, care prezintă risc de a cădea pe o stradă din orașul Ștefănești.

Pompierii au intervenit și în cazul unui conductor de energie electrică căzut pe strada Băloaica din municipiul Câmpulung și în cazul unui stâlp de electricitate, din lemn, care prezintă risc de a cădea pe partea carosabilă, în localitatea Vedea.

De asemenea, pompierii au fost sesizați asupra unor bucăți de tablă desprinse de pe acoperișul fostului cinematograf Dacia, cartier Craiovei. Intervin pompierii cu o autospecială pentru evaluarea situației și îndepărtarea pericolului.

Se intervine de asemenea și pentru degajarea unei table desprinse de la etajul al patrulea al unui bloc de pe Aleea Căminelor din municipiul Pitești.

Se acționează preventiv, nu sunt persoane rănite.

Pe lângă misiunile de intervenție în cazul efectelor negative produse de intensificările vântului, pompierii au mai fost solicitați să acționeze și în cazul unor incendii de vegetație, întețit de vânt în unele zone.

Aceste arderi necontrolate s-au produs în localitățile Hârsești, Cotmeana, Dobrești, Davidești, Moșoaia, Merișani, iar acum în Mărăcineni, unde arde vegetația uscată dint-o livadă, pe o suprafață totală de aproximativ 3 hectare, după prima evaluare.

Intervențiile Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Argeş în contextul codului galben de intensificări ale vântului și vijelii:

1. ora 10.11- Mun. Piteşti, str. Mihai Strejan, degajare placă de polistiren desprinsă de pe faţada unui balcon;

2. ora 11.40 – Oraş Ştefăneşti, str. Izvorului, degajare copac care prezenta pericol să cadă pe carosabil;

3. ora 11.47 – Mun. Câmpulung, Str. Băloaica, asigurare măsuri specifice în cazul unui conductor de energie electrică căzut pe carosabil;
4. ora 12.22 – Com. Vedea, str. Principală, asigurare măsuri PSI la un stâlp de telecomunicații care prezenta pericol să cadă pe carosabil;
5. ora 13.05 – Mun. Piteşti, str. Prundu Mic, degajare copac care prezenta pericol să cadă pe carosabil sau pe o locuință;

6. ora 13.22 – Mun. Piteşti, str. Banat, degajare tablă desprinsă de la un balcon al unui bloc;

7. ora 13.22 – Mun. Piteşti, str. Aleea Căminelor, degajare tablă desprinsă de pe balconul unui bloc;
8. ora 14.23 – Mun. Piteşti, str. Ion Băjenaru, degajare burlane desprinse de pe bloc;
9. ora 14.49 – Mun. Piteşti, str. Calea Craiovei, degajare table desprinse de pe acoperişul fostului cinematograf „DACIA”;
10. ora 16.16 – Mun. Piteşti, str. Horia, Cloşca şi Crişan, degajare antenă desprinsă de pe acoperişul blocului.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI