22.6 C
Pitești
22 sept. 2023

Vă invităm la Festivalul de film de la Curtea de Argeș

Vă invităm la Festivalul de film de la Curtea de Argeș

UPDATE: Vă invităm mâine, 28 iulie, la Deschiderea Oficială a Festivalului Internațional de Film STOP CADRU, ce va avea loc de la ora 20:00 la Curtea Domnescă din Curtea de Argeș.

Vă așteptăm să reveniți și în zilele de sâmbătă și duminică pentru un program bogat de filme de scurt și lung metraj, concerte și piese de teatru. 

Festivalului Intenațional de Film STOP CADRU – Destinația perfectă de weekend pentru argeșeni / 28-30 iulie, Curtea de Argeș

Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Film STOP CADRU se întâmplă anul acesta la finalul lunii iulie, la Curtea de Argeș. După impactul extraordinar al primei ediții din 2022, organizatorii au decis să repete experiența, plusând cu multe noutăți în programul de festival și cu producții cinematografice din 2022 și 2023, premiate la festivaluri de film renumite.

Publicul argeșean este invitat la un eveniment cultural și de socializare pe care nu îl va uita ușor.

Festival de film la Curtea de Argeș

Un festival tânăr

“Suntem încă un festival tânăr, ne dăm voie să punem în practică ideile care ne încântă cel mai mult, căutăm oamenii care se potrivesc cu energia noastră, gândim evenimente care să se transforme în amintiri de suflet pentru oamenii care vin la festival, din Curtea de Argeș și nu numai.”, ne spune Cătălina Simion-Călin, directorul festivalului, Conf. Univ. Dr. la U.N.A.T.C.
.
STOP CADRU are o secțiune de film în competiție care anul acesta s-a dezvoltat foarte mult, ajungând la 2940 de filme de scurt metraj înscrise în concurs, din peste 100 de țări. Din Japonia până în Marea Britanie, din Argentina, Brazilia sau Canada, până înapoi în România. Selecția finală numără 47 de filme de scurt metraj pe care publicul argeșean le va viziona de-a lungul celor trei zile de festival, la Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” din Curtea de Argeș.

Festival de film la Curtea de Argeș

Noutate absolută

Noutatea absolută o reprezintă prezența filmelor scurt metraj de animație, cu subiecte și stiluri artistice diferite. Copiii și adulții deopotrivă se vor bucura de vizionarea lor. Secțiunea de competiție din festival va fi jurizată de trei personalități marcante ale peisajului cinematografic românesc, Laurențiu Damian (critic de film și profesor universitar), Marius Șopterean (profesor universitar, regizor și scenarist) și Bogdan Mustață (regizor). Premiile la această secțiune vor fi pentru Cel mai bun film din competiție, Cel mai bun film de animație și Premiul publicului.

Filme, spectacole, teatru

Festivalul STOP CADRU se desfășoară în două locații, pe timpul zilei la Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu” și seara, în aer liber, la Curtea Domnească. Aici se vor proiecta lungmetraje premiate la marile festivaluri naționale și internaționale, dar și trei concerte cu artiști și trupe cu priză la public, perfecte pentru a crea atmosfera de festival de vară.

Metronom (2022) este un film românesc cu mulți actori tineri care a câștigat la Festivalul de Film de la Cannes în 2022 Premiul pentru regie (regizor Alexandru Belc) la secțiunea Un Certain Regrad.De atunci rulează în cinematografele din toată țara cu multe bilete vândute.

Premiat tot în 2022 cu Cel mai bun film de comedie la Bucharest Best Comedy Film Festival, Cina perfectă este o comedie italiană savuroasă, cu mafioți și urmăriri tensionate, cu mâncare delicioasă și doi protagoniști foarte carismatici, Salvatore Esposito și Greta Scarano, a căror poveste de iubire nu va lăsa pe nimeni indiferent. O alegere perfectă pentru  deschiderea Festivalului STOP CADRU.

Si pentru că serile de vară nu sunt complete fără muzică bună, tot în aer liber la Curtea Domnească, trupele Dl. Goe și Orkid, împreună cu Raluca Moldoveanu (fostă concurentă Superstar) vor susține concerte incendiare în fiecare seară, înainte de proiecțiile filmelor de lung metraj. Muzica și filmele vor face din STOP CADRU destinația perfectă de weekend pentru argeșeni.

Diminețile de festival sunt rezervate tinerilor și familiilor pentru că aceștia pot viziona Falkon Lake și Gata oricând! Eroii de la Podul Jiului, două filme cu și despre curajul tinerilor. Unii au curajul de a se îndrăgosti, riscând mult, alții se aruncă în luptă pentru salvarea comunității în care trăiesc.

Un eveniment inedit pentru festival este și piesa de teatru Signor Pantalone și dragostea în regia lui Gabriel Apostol, un spectacol de mare succes care arată abilitățile studenților în comedie fizică, improvizație, dezvoltarea personajului și manipularea păpușilor.

Hai la festival!

Festivalul STOP CADRU este o experiență creată și implemenată de oamenii din Curtea de Argeș pentru comunitatea lor. Curtea de Argeș are o viață culturală intensă, facilitată deseori de Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu”, care este și în acest an partenerul festivalului.

Le mulțumim partenerilor și sponsorilor noștri care ne sunt alături și cred în noi în ceea ce facem:
Parteneri: Atelierul de print, DOMA Grup, Conim Partners (www.conim.ro), AMIQ (București), Adrian Grigore (Grig), Electroutil 2002 S.RL., Ovidiu Dina
Cu sprijinul: Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu”, CNC, UCIN.
Organizator: Asociația STOP CADRU

Vă invităm să explorați mai departe programul festivalului și toate informațiile despre filme și juriu pe linkurile de mai jos.
Mai multe informații puteți găsi pe pagina de Facebook: @ stop.cadru.international.film.festival
Web: http://www.stopcadrufilmfestival.ro

28-30 iulie, PROGRAMUL FESTIVALULUI STOP CADRU

Vineri, 28 iulie 2023
Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu”
16:00 – Filme de scurt metraj din COMPETIȚIE (1)
Curtea Domnească
20:00 – Deschiderea Oficială a Festivalului Internațional de Film STOP CADRU, ediția 2
20:30 – Concert Raluca Moldoveanu (fostă concurentă SUPERSTAR)
21:30 – Cina perfectă (2022), comedie, Italia, regia: Davide Minella, cu: Salvatore Esposito, Greta Scarano

Sâmbătă, 29 iulie 2023
Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu”
10:00 – Gata oricând! Eroii de la Podul Jiului, 2022, România, istoric, regia: Sergiu Prodan, Barbu Silviu Tripăduș, cu: Liviu Cheloiu, Emanuel Cercelaru, Robert Cercelaru, Cătălina Romaneț, Daniel Nuță

13:00 – Filme de scurt metraj din COMPETIȚIE (2)
16:00 – Filme de scurt metraj din COMPETIȚIE (3)
Curtea Domnească
19:00 – Signor Pantalone și dragostea (piesă de teatru), regia: Gabriel Apostol, cu: Andreea Trestianu, Vlad Dragne, Radu Stăncescu, Briana Radoane, Ioana Vlădău-Babii, Elena Man, Ruxandra Ilie, Alexandra Pribeagu
20:00 – Concert trupa Orkid
21:30 – Metronom (2022), România, regia: Alexandru Belc, cu: Mara Bugarin, Șerban Lazarovici, Marius Boboc, Vlad Ivanov, Mihai Călin, Alex Conovaru

Duminică, 30 iulie 2023
Centrul de Cultură și Arte „George Topîrceanu”
10:00 – Falkon Lake (2023), Franța-Canada, regia: Charlotte Le Bon, Cu: Joseph Engel, Sara Montpetit, Karine Gonthier-Hyndman, Monia Chokri

13:00– Filme de scurt metraj din COMPETIȚIE (4)
16:00– Filme de scurt metraj din COMPETIȚIE (5)
Curtea Domnească
20:00 – Festivitatea de premiere
20:30 – Concert trupa Dl. Goe
21:40 – Proiecția filmelor câștigătoare

 

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI