11.9 C
Pitești
24 mai 2024

Urologia Spitalului Județean dotată cu o linie endoscopică modernă

Urologia Spitalului Județean dotată cu o linie endoscopică modernă

Sala de Urologie a Blocului Operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a fost dotată cu o linie urologică endoscopică de ultimă generaţie. Pacienţii cu afecţiuni urologice vor beneficia de acum de intervenţii chirurgicale cu tehnică modernă.

《Având ca prioritate îmbunătăţirea continuă a calităţii actului medical şi urmărind creşterea satisfacţiei şi a încrederii pacienţilor în serviciile medicale furnizate, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti informează opinia publică asupra acţiunilor concrete privind dotarea instituţiei noastre cu echipamente medicale performante achiziţionate prin PNRR, componenta 12 – Sănătate – investiţia specifică 12.4. Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale.
În acest sens, vă informăm că Sala de Urologie a Blocului Operator a spitalului nostru a fost dotată de curând cu o linie de endoscopie urologică, joasă şi înaltă care permite efectuarea în condiţii de maximă siguranţă şi confort a intervenţiilor chirurgicale la nivelul aparatului urinar (uretră prostată, vezică urinară, ureter, rinichi) fără a fi necesară operaţia clasică ce presupune incizie.

Această achiziţie, finanţată din fonduri europene, aduce plus valoare la nivelul siguranţei pacientului, crescând indubitabil calitatea şi performanţa actului medical.
Linia de endoscopie urologică a îmbunătăţit considerabil vizibilitatea pe care o are medicul în timpul intervenţiilor, prin monitorul cu diagonală mult mai mare, ultra HD, 4k.

Sursa de lumină este dotată cu bec led cu durata de viaţă şi luminozitate net superioare generaţiei anterioare.

Electrocauterul achiziţionat permite efectuarea electrorezecţiei şi electrocoagulării cu performanţă mult îmbunătăţită.

Ureteroscoapele semirigide şi flexibile vor putea trata calculii atât la nivelul ureterului, cât şi la nivelul cavităţilor intrarenale.

Astfel, noua aparatură din dotarea Sălii de Urologie a Blocului Operator se ridică acum la nivelul celor folosite în Centrele Universitare din Uniunea Europeană şi va fi utilizată în beneficiul pacienţilor noştri, de către specialiştii urologi, în Sala de Urologie a Blocului Operator, pentru intervenţii chirurgicale endourologice.

Aparatura de înaltă performanţă, destinată efectuării intervenţiilor chirurgicale endourologice achiziţionată este finanţată din fonduri europene şi se ridică la valoarea de 914.991,00 lei cu TVA.

Pe această cale, informăm pacienţii care vor necesita intervenţii chirurgicale endourologice că, de acum, se pot adresa cu şi mai multă încredere specialiştilor urologi ai SJU Piteşti şi îi asigurăm că vor beneficia de un act medical superior, la standarde europene, asistat de o tehnică de ultimă generaţie.

Reamintim faptul că în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, funcţionează Blocul Operator – alcătuit din 11 săli de operaţie şi un Compartiment de sterilizare, ce deservesc împreună întreaga activitate chirurgicală a spitalului.

Activitatea în cadrul Blocului Operator este una continuă (24 ore din 24, 7 zile pe săptămână), fiind singurul spital din judeţul Argeş care are capacitatea de a asigura activitatea chirurgicală de urgenţă în toate specialităţile, inclusiv politrauma.

Vă informăm că valoarea totală a proiectului „Achiziţie de Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale „este de 14.099.440 lei cu TVA.》, transmit reprezentanții Spitalului.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI