15 C
Pitești
21 mart. 2023
spot_img

Unii au băut o bere Ursus în cinstea ursului împușcat, alții au cârcotit

Scriam ieri că a fost împușcat primul exemplar de urs din Argeș, după intrarea în vigoare a noului ordin al Guvernului. Așteptat de foarte mulți argeșeni cărora urșii le atacau gospodăriile, le omorau animalele sau le făceau stricăciuni în case, dar mai ales de cei care nu puteau să-și desfășoare activitățile curente pentru că urșii agresivi atacau inclusiv oamenii.

Articolul are la ora actuală mai mult de 5000 de cititori, cu alte cuvinte a stârnit o vie emoție și curiozitate în rândul oamenilor care ne citesc și care știu că am fost mereu „de partea lor” în războiul cu jivinele pădurii. Am luat apărarea gospodarilor păgubiți și oamenilor care ajunseseră la disperare, trezindu-se noaptea cu urșii în curte sau în casă, chiar la frigider, fiindu-le efectiv pusă viața în pericol.

Au fost și voci care susțin că urșii au devenit agresivi pentru că li s-a distrus habitatul, adică pădurea, de către oameni. Au și ei dreptate, nu îi contrazicem. Dar, așa cum susțineau inclusiv deputații argeșeni care au insistat mult pentru intrarea în vigoare a ordinului de derogare a vânării urșilor, exemplarele de urs se înmulțiseră în unele zone necontrolat. Întotdeauna înmulțirea excesivă a animalelor a fost ținută sub control prin vânătoare. Ori, din 2017, de când s-a interzis vânătoarea și de când s-a renunțat inclusiv la hrănirea suplimentară a lor de către pădurari, situația devenise haotică. A fost nevoie de o intervenție susținută a mai multor voci din județul nostru  printre care o amintim pe deputata PSD Simona Bucura Oprescu, dar și a primarilor din localitățile afectate, pentru ca Ministrul Mediului să adopte acest ordin de împușcare a urșilor agresivi (etapizat, în funcție de agresivitate și comportament). Vânătoarea nu este „o crimă”, cum o cataloghează o doamnă, este rezultatul victoriei omului asupra animalului.

Așadar, credem că trebuie să ne bucurăm și să o luăm ca pe o reușită a oamenilor, nu să fim cârcotași și „să ținem cu ursul”. Iar unul dintre comentatorii noștri de pe facebook, cel numit „Avram Iancu”, scrie un text care ne-a plăcut și care merită reprodus în finalul articolului nostru: „Asociația Ursul Românesc și Liga Ursul Carpatin protestează energic, trăgând dintr-o bere Ursus”.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI