16.5 C
Pitești
03 oct. 2023

Un preot extrem de ingenios

Un preot aduce o nouă percepție despre cum trebuie să fie o biserică

O biserică este „casa Domnului”, aici trebuie să vină oamenii din convingere. Nu îi poți obliga, mai ales în zilele noastre, în care majoritatea înteleg religia în felul lor, adaptat secolului în care trăim. Pentru unii, biserica este locul în care se reculeg și se simt mai aproape de divinitate, pentru alții locul unde se simt iubiți, respectați și ajutați, locul unde primesc încredere și speranță, dar sunt și persoane care vin la biserică doar pentru că „așa trebuie”, mai ales în zonele rurale. Tinerii însă sunt cel mai greu de convins, ei trebuie să fie obișnuiți din copilărie cu credința în Dumnezeu, altfel e foarte greu. Cu atâtea alte tentații, e foarte greu să îi aduci la biserică.

În județul nostru majoritatea preoților se preocupă de biserica unde slujesc, găsind soluții de renovare și de amenajare a acesteia. Fiecare după cum îl duce știința și spiritul gospodăresc. Sau după puterile financiare și dorința de implicare a enoriașilor.
Un preot dintr-un sat din Argeș a găsit o soluție atractivă de a aduce notorietate parohiei sale și de a înfrumuseța locul unde vrea ca oamenii să vină cu drag, nu din obligație. După renovarea bisericii și construirea unei anexe (clopotnițe) noi în curte, s-a ocupat de construirea unui gard nou, a polatei amenajate pentru servirea mesei, de amenajarea curții și plantarea de flori și pomi, dar mai ales de dotări care mai de care mai inedite și atractive: leagăn, loc de joacă viu colorat pentru copii, iar acum și o minicrescătorie de păuni. Păsările exotice sunt o atracție pentru oricine, mai ales că prin zonă nu am auzit să existe ceva similar. Localnicii sunt mândri de lăcașul lor de cult, unul dintre cele mai frumoase și îngrijite din județ, iar oamenii care trec prin zonă se opresc, admiră, se minunează și fac zeci de fotografii.
Și ca totul să fie cât mai adaptat zilelor noastre, părintele, extrem de activ și implicat, ține legătura cu enoriașii și pe facebook, un loc unde „promovarea” bisericii din Cocu-Deal este mai facilă, dar și de mare impact la generațiile tinere. Ne modernizăm, lumea e într-o continuă schimbare iar noi trebuie să gasim calea de a ajunge la inimile tuturor.
Respectele noastre, Părinte! Omul sfințește locul!

Imagini vechi:

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI