8.2 C
Pitești
01 dec. 2023

Un monument închinat eroilor de pe „frontul nevăzut”

Astăzi, începând cu ora 11.30, la Capela Militară din Pitesti a avut loc reuniunea prilejuită de dezvelirea monumentului comemorativ închinat militarilor care au activat pe „frontul nevăzut” în activitatea de apărare a valorilor fundamentale ale României.

Ei sunt nu numai eroii de pe „frontul nevăzut”, dar și eroii „tăcuți”, ei au folosit arma informației pentru a opri și contracara amenințările la adresa națiunii române.

Au participat cadre militare în rezervă ale SRI, SIE și Direcției de Informații Militare din mai multe județe ale țării, reprezentanți ai asociațiilor de rezerviști ai MAPN, MAI precum și membri ai Asociației Cultul Eroilor Regina Maria.

 

Serviciile de informații au cerut multe jertfe generațiilor care au precedat și vor mai cere încă. Ele însă nu au putut oferi și nu vor oferi niciodată vreo favoare a recunoștinței celor sortiți să poarte povara acestor grele misiuni.  E lung șirul celor care au sacrificat zeci de ani, de zile și de nopți și au depus un imens capital de străduință pentru a aduce cu un pas mai departe soarta acestor instituții”, și-a început cuvântul col.(r) Dumitru Șovar, președinte ACMRR SRI Argeș, organizatorul evenimentului.

Pentru că azi, 14 septembrie, este și ziua Înălțării Sfintei Cruci, monumentul ridicat astăzi eroilor din structurile de Informații care și-au dat viața pentru apărarea valorilor patriei, este sub forma unei cruci de lemn sculptate, execuția acesteia aparținându-i maestrului popular Ion Rodoș.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI