4.3 C
Pitești
29 nov. 2023

Troiță sfințită pe Transfăgărășan

Părintele Arhiepiscop Calinic a sfințit o troiță pe Transfăgărășan

Considerat drept cel mai frumos drum din România, traseul Transfăgărășan poate fi o adevărată destinație de vacanță, datorită obiectivelor turistice din zonă și peisajelor cu munții Făgăraș. În ultimii 30 de ani, la îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Argeșeanul, pe această rută tranzitată de foarte mulți turiști au fost ridicate mai multe troițe, adevărate popasuri de odihnă pentru suflet și trup.

Urmând exemplul celor care s-au ostenit până acum la construirea acestora, Direcția Silvică Argeș a hotărât să ridice o troiță în cinstea tuturor silvicultorilor argeșeni. Aceasta a fost amplasată într-un loc foarte frumos, care permite trecătorilor să se oprească atunci când se află în tranzit între Muntenia și Ardeal.

Realizată din cărămidă pentru a rezista în condiții nefavorabile întâlnite de obicei la altitudini mai mari de 1000 m, noua troiță construită pe Transfăgărășan a primit hramul închinat Sfinților Apostoli Petru și Pavel.
Astfel, în prezența reprezentanților Direcției Silvice Argeș și a Consiliului Județean Argeș, Ierarhul Argeșean a săvârșit slujba de sfințire a noii troițe.

După acest moment, Chiriarhul Eparhiei a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru toți silvicultorii argeșeni trecuți la Domnul.
În cuvântul rostit cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa a apreciat buna intenție a lucrătorilor din cadrul Direcției Silvice Argeș de a construi această troiță, un dar închinat lui Dumnezeu pentru ajutorul pe care aceștia îl primesc permanent în toate activitățile silvice.

Celebrul traseu montan Transfăgărășan a fost inclus în ultimii ani într-un proiect al Eparhiei Argeșului și Muscelului de promovare a turismului ecumenic local. Astfel, pe lângă troițele care au fost presărate de la barajul Vidraru până la Bâlea Lac, la stăruința Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul au fost înființate mănăstirile de călugări Sf. Pantelimon și Sf. Ilie Paltinul, altare de rugăciune ridicate cu multe eforturi pentru toți credincioșii care doresc să-și găsească liniștea sufletească.

Sursa: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului/facebook; Foto: Cristian Gheorghe

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI