11.9 C
Pitești
24 mai 2024

Tineri plecați pe munte în adidași

Tineri plecați pe munte în adidași

Șapte ore și mult efort le-au trebuit salvamontiștilor argeșeni să aducă în siguranță un grup de tineri din vârful muntelui, la baza acestuia. Majoritatea erau în adidași, unii cu gleznele goale.

Un grup de 7 tineri din Târgoviște, din care 5 cu vârsta de 19 ani, unul de 16 și altul de 21 (3 fete și 4 băieți) au solicitat la 112 intervenția salvamontiștilor argeșeni pentru a ajunge în siguranță la cabana Voina. Se aflau la Refugiul Iezer, erau pe munte neechipați corespunzător (majoritatea erau în adidași, unul chiar cu gleznele goale!), erau plouați, iar vremea începuse să se înrăutățească, era grindină și bătea vântul, iar temperatura era în jur de 4-5 grade. Doi salvatori au intervenit și i-au coborât în siguranță. Șapte ore a durat coborârea în condițiile date, seara târziu, în jurul orei 23.00, reușind să ajungă la cabana Voina.

Salvamontiștii trag un semnal de alarmă și atrag atenția în special tinerilor, dar și părinților acestora, să nu mai plece pe munte neechipați corespunzător și să respecte regulile muntelui. Vremea la munte e schimbătoare, câteva ore însorite nu înseamnă că așa va rămâne vremea și în continuare.


Ne povestește seful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, cu îngrijorare:
Ceea ce e „hazliu” este că aseară, după intervenția de mai sus, a sunat prin 112 pe la ora 22, un puști de 16 ani din Timișoara, care era cu un alt grup care l-a lăsat în urmă. Puștiul se întâlnise cu colegii noștri, care i-au spus să continue coborârea și să aștepte la mașină, dar el nu a făcut asta, așa că a plecat pe drumul forestier. I-am zis să aștepte la bază și i-au chemat colegii un taxi ca să se ducă la gară în Câmpulung, pentru că cei cu care venise plecaseră deja acasă, fără să le pese de el. Te doare mintea, pe bune!”, spune Sănduloiu cu îngrijorare. Deci, dragi tineri dornici de aventură, atenție cu ce grupuri plecați pe munte, cine sunt cei cu care „faceți echipă”! Singur și neechipat pe munte îți riști viața! Chiar nu înțelegeți?

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI