3.2 C
Pitești
07 dec. 2023

Târg de Sf. Ilie și Ziua comunei Băbana

Târg de Sf. Ilie și Ziua comunei Băbana

Picnic gratis, joi, 20 iulie, pentru locuitorii din Băbana, Argeș la Târgul de Sf. Ilie, la marea sărbătoare din comuna Băbana din apropierea Piteștiului, informează primarul comunei argeșene, Vasile Bebe Ivan.

Astfel, după o pauză de 2 ani, cauzată de pandemie, se reia Sărbătoarea de Sfântul Ilie și Ziua Comunei Băbana.

Programul zilei începe dimineața, cu o slujbă la marea sărbătoare a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, la Troița din satul Groși.
După amiază sărbătoarea continuă în zona de picnic, (construită și amenajată cu fonduri europene în urmă cu câțiva ani), și mai cuprinde, printre altele, un concurs de șah, premierea cuplurilor longevive și decernarea unui titlu de cetățean de onoare. De asemenea, va avea loc și premierea elevilor cu cele mai bune rezultate școlare în anul școlar recent încheiat, dar și acordarea unor diplome de excelență oamenilor de afaceri de pe raza localității, printre aceștia aflându-se și două familii româno-italiene.

Evident că nu lipsește muzica și voia bună, primarul Bebe Ivan fiind recunoscut pentru petrecerile cu ștaif pe care le organizează.
Pe scena special amenajată vor urca, rând pe rând, formații artistice locale dar și nume cunoscute ale muzicii de petrecere la țară.
Sărbătoarea câmpenească de la Băbana se va încheia aproape de miezul nopții.
Programul va fi prezentat de jurnalistul Constantin Pașol de la Radio România.

Amintim faptul că localitatea Băbana a împlinit în luna ianuarie 453 de ani de la prima atestare documentară, fiind atestată la 14 ianuarie 1570.

Actualmente localitatea argeșeană, situată la numai 15 kilometri vest de municipiul Pitești, traversând pădurea Trivale, are 3210 locuitori, după ultimul recensământ, în creștere cu peste 500, fiind acum comună de gradul al II-lea.
Comuna are 7 sate și 14 cătune întinse pe o suprafață de aproape 40 de kilometri pătrați, iar numărul kilometrilor de drumuri comunale și locale este de aproape 65.

Dacă acestea sunt bine întreținute, nu același lucru se poate spune și despre drumul principal, DJ 703 E (drum administrat de Regia Județeană de Drumuri Argeș), cel care face legătura între reședința județului și comunele Băbana, Cocu, Uda.

Mai amintim că partea gastronomică și cea artistică sunt asigurate numai din sponsorizări atrase de autoritatea locală.
La mulți ani, Băbana și locuitorilor săi!

Constantin PAŞOL,
jurnalist Antena Satelor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI