21.5 C
Pitești
24 mai 2024

Suporterii și-au luat ADIO de la vechea arenă Nicolae Dobrin

Suporterii și-au luat ADIO de la vechea arenă Nicolae Dobrin.

Momente unice, de neuitat, pe stadionul Nicolae Dobrin. Suporterii și-au luat ADIO de la vechea arenă.

În această seară pe stadionul Nicolae Dobrin iubitorii de fotbal și fanii clubului FC Argeș și-au putut lua ADIO de la vechea arenă, construită în urmă cu 60 de ani, iar din 2002 poartă numele celebrului fotbalist pitestean Nicolae Dobrin, vrăjitorul balonului, cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor. De pe această arenă echipa FC Argeș a ieșit campioana României de două ori. Acest stadion a găzduit meciuri cu mari echipe ale Europei, unele dintre acestea plecând de aici învinse. Chiar Real Madrid.

În 1972 FC Argeș a învins cu 2-1 marea echipă Real Madrid pe această arenă

Fostele glorii ale echipei FC Argeș au fost prezente la momentul despărțirii. De asemenea, cei care nu mai sunt printre noi au fost reprezentați de un membru al familiei (soția sau fiul). Marele fotbalist Nicolae Dobrin a fost reprezentat de soția acestuia, Gica Dobrin, care a fost aplaudată la scenă deschisă.

Copiii de la grupele de juniori au umplut stadionul și au salutat publicul, după care au dat ultimele pase pe gazonul vechiului stadion. Acești copii sunt speranța și viitorul clubului, și așa cum spun versurile imnului FC Argeș, „noi campioni am fost și iarăși vom mai fi”. Să sperăm!

Tuturor li s-a oferit o diplomă și la final o bucățică din zidul de la intrarea stadionului. Fanii s-au fotografiat în tribune dar și pe iarbă, la un moment dat suporterii coborând din tribune pe teren.

Un moment impresionant a fost oferit de galeria FC Argeș care a aprins torțele atunci când suporterii au umplut terenul. Toți am simțit fiorul despărțirii de un lucru drag. Unii poate au și lăcrimat. A fost emoționant.

Apoi un buldozer a început să dărâme o parte din zidul tribunei, iar bucățile de zid au fost oferite ca amintire. Unii au luat acasă scaune din tribune sau bucăți de gazon. Iar suporterii din Domnești (despre care am scris că au fost primii care l-au solicitat) și-au adjudecat bannerul mare de sub tribuna oficială cu inscripția „Legenda continuă!” Era păcat să ajungă sub lama buldozerului, mai bine la oameni care iubesc cu patimă FC Argeș și care nu au lipsit la niciun meci.

„Lovitura de începere” a demolării

În locul vechiului stadion care începând de mâine intră în procedura de demolare, se va construi o arenă modernă. Demolarea va dura maximum 6 luni, iar construcția noului stadion maximum 3 ani.

Noul stadion va avea 15.200 de locuri în tribune și va fi la standardul UEFA 4. Obiectivul se va întinde pe 5 niveluri: subsol, parter și 3 etaje. Viitorul stadion va mai beneficia, printre altele, de o sală multifuncțională, un centru pentru copii și juniori, spații de antrenament pentru sporturi precum lupte, box, judo și karate, dar și o sală de forță. La noul stadion vor fi și 457 de locuri de parcare. Marele Nicolae Dobrin merita un astfel de stadion care să-i poarte numele!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI