Profesorii care au susținut examenul de titularizare miercuri au avut de trecut probe mult mai dificile decât de obicei. Majoritatea dintre ei au comentat pe un grup de facebook creat în acest scop cum că subiectele au fost mult mai grele.
《Subiecte dificile la limba și literatura română, la partea de gramatică și metodică. E prima dată în șapte ani când evaluez subiectele ca fiind așa.》(Claudia D.)
《În plus, deja îmi lasă un gust amar sistemul cum te înscrii dar te obligă să iei la cunoștință că nu sunt posturi etc. Nu m-am pregătit wow, dar pentru ce oferă și ce te pun să faci, 2000 de examene, și cu dl./dna director sus/ jos miloaga, nu merită!》(Alexandru A.)
《 La Engleză, subiecte ample și extrem de dificile. M-aș fi așteptat să dea un autor cunoscut, pentru a-l putea încadra mai bine în contextul istoric și social de atunci. Îți trebuie o pregătire temeinică, inspirație și perspicacitate ca să reușești, cunoștințe din istorie, din mult mai multe domenii, pentru a face o lucrare care să aibă șanse… 》(Elena A.)
《Nu am văzut în niciun an să nu dea o calitate motrică. Ceva super aiurea subiectele de anul acesta! Au rupt! La sport, a fost fix ca la biserică. Ne-am închinat și am plecat.》(Vicky D.)
Nu ne putem pronunța, nefiind de specialitate, dar am văzut subiectele la Limba Engleză și suntem în asentimentul profesoarei care au spus că „îți trebuie o pregătire temeinică, inspirație și perspicacitate ca să iei 5”. Redăm mai jos subiectele si baremul, pentru ca atunci când citiți în „presă” că unii profesori nu au reușit să ia nota 5, să știți despre ce e vorba. E destul de greu de luat un 5, darmite un 7, note care nici măcar nu îți asigură un post sigur de titular, sau de suplinitor, ci doar „în limita locurilor disponibile”. Nici dacă iei 10, ceea ce e puțin probabil, nu ești sigur că găsești catedră, pentru profesori este o bătălie continuă și anuală pentru a reuși să intre în sistem. Foarte greu!