Studenții Universității din Pitești de la Facultatea de Electronică, Comunicații și Calculatoare au participat la concursul național Tehnici de Interconectare în Electronică – ediția 2021. Concurenții au obținut rezultate notabile, și anume locurile II, III și Mențiune.
Echipa a fost coordonată de conf. univ. dr. ing. Alin MAZĂRE. „Este un concurs care împlinește 30 de ani. Se organizează la nivel național cu toate facultățile de profil din țară”, a precizat profesorul coordonator pentru UPITmedia.ro
Partenerii concursului sunt companiile Draexlmaier și Continental Sibiu. „Avem o colaborare foarte strânsă și fructuoasă cu acești parteneri. Au asigurat premierea studenților prin compensații financiare și materiale”, spune conf. univ. dr. Laurențiu IONESCU, decan al Facultății de Electronică, Comunicații și Calculatoare din cadrul UPIT.
Pentru acest concurs de talie națională studenții s-au pregătit foarte bine și au participat cu entuziasm. „Am participat pentru prima dată la acest concurs. Subiectele au fost accesibile. Concursul a presupus crearea unui cablaj pe mai multe porțiuni în mod schematic prin PCP și componente de footprint”, afirmă Bucinică Mihail-Teodor, student în anul III.
Dorința de cunoaștere, informare și performanță îi motivează pe studenți să își depășească limitele și să arate ce au mai bun de oferit în domeniile în care se specializează. „Pentru mine acest concurs este o șansă de a arăta ce am învățat și de a mulțumi profesorilor care m-au ajutat. Voi paricipa și la urmatoarele ediții. Vreau sa le arăt celorlalți că pot mai mult”, a precizat Beșliu-Gherghescu Andrei, anul II. „Consider că a fost o experiență avantajoasă pentru pregătirea noastră profesională. Am participat la acest concurs deoarece vreau să am cât mai multă experiență în acest domeniu. Aștept cu nerăbdare să particip la următoarele ediții deoarece vreau să mă întrec pe mine în următorii ani și să aduc rezultate din ce în ce mai bune” , Ciucardel Nicole Marian, student în anul III. „Am fost singura fată din echipă și alături de colegul meu am fost și cei mai mici, având în vedere ca suntem anul II, noi am concurat pentru anul I. A fost un schimb de experiență și am reușit să comunic cu profesori și colegi de la alte universitați. Am avut ocazia să cunosc colegii deoarece învățăm în sistem online și nu îi știu pe toți, chiar a fost o experiență placută. Am aflat de concurs după admitere, în anul I, de la domnul profesor Mazăre și mi-a sugerat să particip. Am acceptat propunerea, știam că mă pot și perfecționa pe profilul meu de facultate” , Ciorobea Adriana Andrada, anul II.
Datorită colaborării universității cu mediul socio-economic, studenții sunt stimulați și sprijiniți de companii. „Suntem prezenți aici pentru a-i premia pe câștigatorii concursului. Avem premii atât pentru locurile I, II, III, cât și pentru studenții care au luat mențiune. Pentru primele trei locuri oferim un kit de dezvoltare Arduino, iar cei cu mențiune primesc un kit de tastatură și mouse la fel cum au și inginerii de la Continental”, Bogdan Necula, Head of Software – Continental Sibiu.
Concursul TEHNICI DE INTERCONECTARE ÎN ELECTRONICĂ (TIE) este un concurs studențesc profesional care promovează proiectarea tehnologică asistată de calculator (CAE-CAD-CAM) a modulelor electronice.
Raluca-Adriana Bălașa,
Facultatea de Jurnalism – Anul I