20.9 C
Pitești
20 mai 2024

Spectacol automobilistic plin de adrenalină

Cupa RB Racing de la Câmpulung a fost o adevărată sărbătoare

Sâmbătă și duminică, pe circuitul de pe platoul Grui, s-a desfășurat etapa a V-a din Campionatul Național de Rally Cross. Manifestarea organizată de clubul muscelean RB Racing, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, a reunit la start piloți cu vârste foarte fragede 9-14 ani, alături de piloți consacrați, ajunși la deplina maturitate sportivă. Pe parcursul celor două zile, au fost programate trei sesiuni de calificări, totul culminând cu întrecerile din finalele pentru fiecare clasă de motorizare. Nu au lipsit răsturnările, atât cele de situație în ierarhia cursei, cât și cele fizice, spectaculoase, și pline de suspans, soldate din fericire doar cu unele avarii suferite de mașini, piloții scăpând doar cu emoțiile extreme trăite pe circuit.

Piloții clubului organizator au avut și în această etapă rezultate remarcabile, ocupând la final locurile 2 și 3 în clasamentul pe echipe. În probele individuale, la Juniori 1, Iris Muscalu a terminat pe poziția a 2-a, în timp ce la Juniori 2, primele două poziții de pe podium au fost ocupate de Andrei Dună și Rareș Șain. În cadrul aceleiași clase de motorizare, Teodora Merlă și Radu Nicolae s-au clasat în imediata vecinătate a podiumului. Din păcate, talentatul David Nedelcu a fost trădat de două planetare, succesiv, lipsindu-l în acest fel de posibilitatea de a accede în finală. La clasa H1, Ștefan Udrea a terminat competiția în poziția a 3-a, în timp ce extrem de talentatul pilot muscelean Mihai Pelmuș a calculat greșit ieșirea din ultimul viraj și s-a răsturnat. Clasa H2 a fost adjudecată, de o manieră categorică, de Andrei Marinoiu. Decanul de vârstă al clubului RB Racing, Gheorghe Ticuță nu a lăsat nici o speranță celorlalți competitori la clasa H3, el concurând și la clasa-regină H4, unde s-a clasat al doilea.

Un moment deosebit la festivitatea de premiere a fost cel în care fostele glorii ale sporturilor cu motor din Muscel au primit diplome și plachete, din partea organizatorilor, în semn de apreciere pentru pagina de istorie pe care au scris-o pentru acest gen de competiții, în orașul lui Negru Vodă. Decernarea premiilor a fost făcută de vicepreședintele FRAS, Cătălin Nicolaescu, împreună cu renumitul pilot de raliuri, cu evoluții în European Rally Championship, Alex Filip, care a menționat faptul că timp de 5 ani a concurat pe o mașină ce a purtat sigla companiei muscelene Famiro, iar comentariul pe toată durata competiției de duminică a fost asigurat de simpaticul prezentator al FRAS, Ștef Raita. O mențiune specială se cuvine să acordăm gestului plin de fairplay făcut de Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, care a trimis o autoutilitară care a asigurat împrospătarea pistei circuitului, între probe.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI