Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung s-a stabilit că, un bărbat, de 52 de ani, din Berevoești, care conducea un autoturism, pe DN 73C, pe raza localității Godeni, din direcția Câmpulung către Curtea de Argeș, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a intrat în coliziune cu un autoturism, condus, în aceeași direcție de mers, de un bărbat de 41 de ani, din Curtea de Argeș.
În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat într-un al treilea autoturism, condus, în aceeași direcție de mers, de un bărbat de 77 de ani, din Corbi.
Cel de-al treilea autoturism a fost proiectat în glisiera metalică de protecție, glisieră ce l-a rănit pe conducătorul vehiculului, care a intrat în stop cardio-respirator.
Echipajele medicale, sosite la fața locului, au efectuat manevre de resuscitare, dar fără rezultat, bărbatul de 77 de ani fiind declarat decedat.
Ceilalți doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.
În cauză, va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.
Glisiera – utilă aici?
Nota Redacției: Un cititor, intr-un comentariu, spune: „La ce bun aceste glisiere? Parcă trebuia să aibă rolul să ne salveze viața, nu să ne ucidă?”. Într-adevăr, aceste glisiere, care pot deveni periculoase în caz de accidente, ar trebui montate strict în zonele unde rolul acestora ar fi benefic. În cazul de față, nu îi vedem rostul acelei glisiere. Dacă mașina intra sau se răsturna pe câmp, ar fi fost șanse mult mai mari ca șoferul să fi scăpat cu viață. În ultimele săptămâni, la toate cazurile de răsturnări auto, inclusiv la TIR-ul de la Morărești, soferii au scăpat cu viață și cu răni ușoare. Exceptând tamponările, cele mai multe accidente grave sau mortale se petrec cu mașini intrate în capete de pod (și acestea – inutile) sau în glisiere. Dv. ce părere aveți?
CITEȘTE ȘI: